Strona 22 z 129 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ja tam się cieszę, że mam 50D.

"Canon 50D - ostatni porządny korpus z dwucyfrowej serii Canona - Kup legendę !"

Taki tytuł będzie miała aukcja jak będę go sprzedawał Cenę będzie trzymał pewnie dłużej niż pozostałe xxD.
    Ta wypowiedź to istny strzał w 10.
    50D - ostatnia taka pucha w serii xxD
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Możliwe że ze wględu na mniejsze gabaryty nie ma w tej puszce miejsca na sprzęt.
    .
    .
    .
    pisząc o braku miejsca miałem na myśli 60D.
    Raczej nie jest to sprawa braku miejsca. Tak faktycznie to 60D nie jest dużo mniejszy niż 50D. 60D 145 x 106 x 79 mm 50D 146 x 108 x 74 mm. To gorsze trzymanie o którym pisał Vitez wynika prawdopodobnie z tego, że sam grip jest wyraźnie niższy http://a.img-dpreview.com/previews/C...es/50Dv60D.jpg . Sama mikroregulacja przypuszczalnie wymaga jednego małego układu scalonego na płycie.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    [...]Taki tytuł będzie miała aukcja jak będę go sprzedawał [...]
    Przestanie robić zdjęcia?

Ja tam myślę, że księgowi wyciągnęli teczkę z 60D, poprzeliczali wszystko i wykryli buga. Dla załatwienia problemu ktoś sprytny przełożył zawartość z sąsiedniej teczki p.t. 600D.
    Rozległy się oklaski...:-D

Ciekawe jak ludzie zagłosują portfelami?
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Czytaj ze zrozumieniem, pisząc o braku miejsca miałem na myśli 60D.
    I może się mylę, ale IMHO bzdury piszesz, że microajustment to tylko soft.
    Ale ja się pewnie na tym nie znam

Pozdrówka!
    IMHO soft to nie wszystko. Gdyby to było takie proste, to już dawno byłby modsoft do 40D.
    Możliwe że ze wględu na mniejsze gabaryty nie ma w tej puszce miejsca na sprzęt.

Niekoniecznie, mooooże dołożą w przyszłości, ale... xxxD do tej pory nie doczekał się tej funkcji.

Pozdrówka!
    Z tego co czytalem i to zdaje sie na tym forum jest to wlasnie stricte kwestia softu i niczego wiecej. Soft jako sterownik wprowadza korekty w prace AFa. Ale niech sie wypowiedza madrzejsi w tej kwestii.

A co do braku tego ficzera w xxxD to wlasnie owo pozycjonownie sprzetu, a z reszta skoro w xxD doczekales sie tego dopiero w 50D (a teraz i z tej serii to zabrali) to co sie dziwisz, ze tego nei ma w xxxD.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    A co do braku tego ficzera w xxxD to wlasnie owo pozycjonownie sprzetu, a z reszta skoro w xxD doczekales sie tego dopiero w 50D (a teraz i z tej serii to zabrali) to co sie dziwisz, ze tego nei ma w xxxD.
    To nie ja się dziwię ;-)
    Dla mnie to normalne, że jeśli sprzęt "spada" z pólki semi-pro, to kastrują go
    z ficzerów zarezerwowanych dla tej półki.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

To nie ja się dziwię ;-)
    Dla mnie to normalne, że jeśli sprzęt "spada" z pólki semi-pro, to kastrują go
    z ficzerów zarezerwowanych dla tej półki.

Pozdrówka!
    Tylko co naprawde sprawia, ze usuwaja go z XXd, brak magnezu czy mikroregulacji, a moze lekkie zmniejszenie?

Bo dla mnie masa rzeczy waznych zostala, chociazby wszystkie krzyzowe punkty AF'a.

PS
    To jak jest w koncu z ta regulacja soft czy nie tylko?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Tylko co naprawde sprawia, ze usuwaja go z XXd, brak magnezu czy mikroregulacji, a moze lekkie zmniejszenie?
    Dział Marketingu ;-)

To jak jest w koncu z ta regulacja soft czy nie tylko?
    IMHO nie tylko, musi być różnica hardware'owa choćby w postaci nowego procesora.
    40D - DIGIC III, 50D - DIGIC IV, 60D - też DIGIC IV więc może modsoft ma szanse
    Możliwe że to w nim tkwi diabeł, lub w jakimś innym układzie odpowiedzialnym za realizację funkcji i pamięć nastaw.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

linia xxD bedzie i nic nie usuwają poprostu ta linie degraduja do bradziej amatorskiego rynku
    robiac tym samym miejsce dla 3d, 7d

bo by 60d konkurowało za mocno z 3d i 7d

w takim razie tylko AF i troche lepsze trzymanie bedzie różniło linie xxD i xxxD ?

ale w sumie najlepsze jest to ze szkielet magnezowy 50d napewno wyprodukowanie jego kosztuje wiecej niz odlanie plastikowego szkieletu 60d
    a cena niby bedzie podobna dobry interes ktos wykrył, ale tak jak powiedział
    Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    canon wyciagnie wnioski czy rynki takie małę jak PL ma w d... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Podejrzewam że jak zwykle u Canona - pozytywnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Koledzy, czy pamiętacie aby któraś z lustrzanek Canona nie sprzedawała się? Nie kojarzę takiej, wszystkie opuszczały półki sklepowe aż miło. Sądzicie więc, że 60D okaże sie pierwszą wtopą Canona i będzie zalegać na półkach i w magazynach? Wątpię.

Strona 22 z 129 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów