Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
Zaspokoić zaspokoi. Ale co innego myśli osoba mająca starą serię xxD a co innego osoba ma body xxxxD i dopiero chce zmienić na coś lepszego. Dla niej to będzie rzeczywiście spora poprawa i przesiadka ma sens. Natomiast dla obecnych posiadaczy xxD to przesiadka mało sensowna, no chyba że ktoś potrzebuje coś co akurat zostało w tym body dodane w stosunku do poprzednika. Może mam wygórowane wymagania ale tez jakoś nie widzę czegoś co by mnie przekonało do przesiadki np z 550d na 60d. Mówisz ze dla mających obecne np takie xxd to dobre jest przejście 7d. Tylko nie każdy ma ochotę płacić tak duże pieniądze i nie do końca potrzebuje wszystkich możliwości 7d. Właśnie 50d było takim złotym środkiem dla ludzi chcących mieć coś bardziej porządnego a nie koniecznie potrzebujących wszystkich bajerów 7d. Moim zdaniem każdy następca powinien być krok do przodu za poprzednikiem. 60d bardziej zautomatyzowano obierając możliwość ustawienia pod preferencje użytkownika (brak regulacji AF, zmniejszona ilość ustawień(Custom Functions ) czy tylko jedna pozycja ustawień własnych na pokrętle trybów)...
Magix, a kto zmusza użytkowników 50siątek do zmiany swojego korpusu? nie podoba się 60 to zostajesz przy 50 i koniec debaty. Piszesz: Moim zdaniem każdy następca powinien być krok do przodu za (raczej przed ) poprzednikiem - zgadzam się w 100% i masz o krok do przodu przed poprzednikiem (50siątką) - 7D. A jeśli nie stać Cię na siódemkę - to zostajesz przy obecnej puszce (np. 40D lub 50D). Bo to przecież b. dobre puchy. Załóżmy że jakiś Kowalski ma 50 i co dalej. Jeśli nie stać go na 7D a jest amatorem - to po co ma zmieniać puszkę? Słychać tu narzekania na marketing Canona. Ale ci sami inteligentni dają się wieść za rączkę marketingowcom C i co 18 msc część z nich musi kupić nowy korpus. Tylko po co? Jestem amatorem - 5 lat temu za 3,5 tyś wywaliłem na 350D (jak na mnie amatora dużo) i mam go zamiar wymienić za rok. Teraz 350 nie robi mi gorszych zdjęć niż 5 lat temu, a wręcz odwrotnie, tandem ja+350 jesteśmy jak wino. Robimy zdjęcia coraz lepsze (mam przynajmniej taką nadzieję). Nie stać mnie obecnie na aparat marzeń, bo jest dla profi, którzy na nim zarabiają. Ja jestem amatorem i robię zdjęcia dla czystej przyjemności. Może w śród innych amatorów są także szczęśliwi posiadacze 50 i nie mają zamiaru zmieniać ich teraz na inne puchy. A może za jakiś czas wymienią na 7D/5D (lub jego następcę) i na obecną serię XXD nawet nie spojrzą?

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
Poza tym o co całe halo? Nie podoba wam się 60D? Nie kupujcie go. Nie podoba wam się polityka Canona? Zmieńcie system. Przecież to wy decydujecie co kupić a co nie, rozumiem sytuację kiedy siłą zabierano by wam obecne aparaty i wciskano 60D w zamian ale skoro macie wolny wybór to po co te całe narzekania?
Popieram w 100%. Z jakiegoś powodu D90 sprzedawał sie "jak ciepłe bułeczki" i teraz takie samo założenie dotyczy 60D