Strona 18 z 129 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    U nas społeczeństwo bezklasowe jest
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No ale 5dII jako middle class? Posiadacze piątek powinni protestować i żądać zmiany nazwy segmentu na semi-pro
    i kto w to uwierzy,
    już bym na ich miejscu protestował i żądał zwrotu kasy bo korpus miał być pro
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W sumie to nie jest śmieszne, ludzie zamawiają na ślub profesjonalnego fotografa a tu przychodzi gość z 5D i jest awantura bo miał być zawodowiec a przychodzi z aparatem "middle class"

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No właśnie, nietrafiony pomysł IMHO jak diabli - lekkie, małe, taka zabaweczka za sporą kasę
    Z twojego punktu widzenia może racja. Ale zapytaj Nikona który korpus najlepiej mu się sprzedaje...
    Co do ceny - to normalne, że za nowość się płaci ekstra. Ktoś za R/D musi zapłacić.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

co jest pro a co nie, Canon jasno to okresla:
    http://www.usa.canon.com/cusa/profes...lay/CPS_Member

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Zasłyszana plotka mówi że "w ciągu jednego dnia (wczoraj) zniknęły całe zapasy magazynowe C50D w fotojokerze."

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Zasłyszana plotka mówi że "w ciągu jednego dnia (wczoraj) zniknęły całe zapasy magazynowe C50D w fotojokerze."

Pozdrówka!
    Jak ktoś nie zdążył przegrał życie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Co do ceny - to normalne, że za nowość się płaci ekstra. Ktoś za R/D musi zapłacić.
    Z R&D bym nie przesadzał, w 60d nie ma chyba niczego co nie zostało opracowane do wcześniejszych modeli. Znaczy prawie nic nowego... No, może trochę SW wyświetlającego horyzont.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Zaspokoić zaspokoi. Ale co innego myśli osoba mająca starą serię xxD a co innego osoba ma body xxxxD i dopiero chce zmienić na coś lepszego. Dla niej to będzie rzeczywiście spora poprawa i przesiadka ma sens. Natomiast dla obecnych posiadaczy xxD to przesiadka mało sensowna, no chyba że ktoś potrzebuje coś co akurat zostało w tym body dodane w stosunku do poprzednika. Może mam wygórowane wymagania ale tez jakoś nie widzę czegoś co by mnie przekonało do przesiadki np z 550d na 60d. Mówisz ze dla mających obecne np takie xxd to dobre jest przejście 7d. Tylko nie każdy ma ochotę płacić tak duże pieniądze i nie do końca potrzebuje wszystkich możliwości 7d. Właśnie 50d było takim złotym środkiem dla ludzi chcących mieć coś bardziej porządnego a nie koniecznie potrzebujących wszystkich bajerów 7d. Moim zdaniem każdy następca powinien być krok do przodu za poprzednikiem. 60d bardziej zautomatyzowano obierając możliwość ustawienia pod preferencje użytkownika (brak regulacji AF, zmniejszona ilość ustawień(Custom Functions ) czy tylko jedna pozycja ustawień własnych na pokrętle trybów)...
    Magix, a kto zmusza użytkowników 50siątek do zmiany swojego korpusu? nie podoba się 60 to zostajesz przy 50 i koniec debaty. Piszesz: Moim zdaniem każdy następca powinien być krok do przodu za (raczej przed ) poprzednikiem - zgadzam się w 100% i masz o krok do przodu przed poprzednikiem (50siątką) - 7D. A jeśli nie stać Cię na siódemkę - to zostajesz przy obecnej puszce (np. 40D lub 50D). Bo to przecież b. dobre puchy. Załóżmy że jakiś Kowalski ma 50 i co dalej. Jeśli nie stać go na 7D a jest amatorem - to po co ma zmieniać puszkę? Słychać tu narzekania na marketing Canona. Ale ci sami inteligentni dają się wieść za rączkę marketingowcom C i co 18 msc część z nich musi kupić nowy korpus. Tylko po co? Jestem amatorem - 5 lat temu za 3,5 tyś wywaliłem na 350D (jak na mnie amatora dużo) i mam go zamiar wymienić za rok. Teraz 350 nie robi mi gorszych zdjęć niż 5 lat temu, a wręcz odwrotnie, tandem ja+350 jesteśmy jak wino. Robimy zdjęcia coraz lepsze (mam przynajmniej taką nadzieję). Nie stać mnie obecnie na aparat marzeń, bo jest dla profi, którzy na nim zarabiają. Ja jestem amatorem i robię zdjęcia dla czystej przyjemności. Może w śród innych amatorów są także szczęśliwi posiadacze 50 i nie mają zamiaru zmieniać ich teraz na inne puchy. A może za jakiś czas wymienią na 7D/5D (lub jego następcę) i na obecną serię XXD nawet nie spojrzą?

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Poza tym o co całe halo? Nie podoba wam się 60D? Nie kupujcie go. Nie podoba wam się polityka Canona? Zmieńcie system. Przecież to wy decydujecie co kupić a co nie, rozumiem sytuację kiedy siłą zabierano by wam obecne aparaty i wciskano 60D w zamian ale skoro macie wolny wybór to po co te całe narzekania?
    Popieram w 100%. Z jakiegoś powodu D90 sprzedawał sie "jak ciepłe bułeczki" i teraz takie samo założenie dotyczy 60D
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

To gadanie, że 60D to niby już nie seria xxD, a następcą 50D w prostej linii jest 7D to jakaś totalna bzdura. Gdyby tak było to Canon zmienił by całkowicie nazwę nowej puszki aby wyraźnie ją odróżnić i uplasował w innym przedziale cenowym. A jak wiemy tak się nie stało. 60D to nadal seria xxD tylko seria która zaczyna ewolucję. Ktoś narzeka na brak mikroregulacji, a tymczasem tysiące amerykańców narzekało że nie mają w swojej klasie filmującej puszki. I Canon wychodzi im naprzeciw. Kolejne tysiące japońców chciało swobodnie fotografować i filmować znad głów to Canon znowu wyszedł im naprzeciw robiąc odchylany panel LCD. Założę się że ten trend będzie się utrzymywał w kolejnych modelach. Jeśli komuś to nie pasi to niech szybko kupuje 50D bo raczej takiej puszki w tym segmencie już nie zobaczy

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Gdyby tak było to Canon zmienił by całkowicie nazwę nowej puszki aby wyraźnie ją odróżnić i uplasował w innym przedziale cenowym.
    Ale jest dokładnie inaczej niż mówisz. Po prostu odrobili lekcję i wzorem Nikona sprzedają trzy takie same puszki, jedną w metalowej obudowie i z normalnym AF, drugą w ABS'ie a trzecią w mydelniczce. 60D nic Canona nie kosztował i to jest trup technologiczny (koniec cyklu Digic IV, 18 MPx, słabe video).

To o czym piszesz canon zrobił rok temu a puszka nazywa się 7D. Teraz doi "frajerów", dla których Rebel to taki McWieśniak.

Tymczasem nie dalej jak w tym tygodniu trenchmonkey (dpreview, nikoncafe, fredmiranda; N***n, Canon) podpiął pod swoje T2i 200/2LIS i pokazał jak nieskutecznie pracuje servo w nowym Rebelu.

Po raz enty: przestawić AF na AF-On button, pilnować czasów (1/ogniskowa x 1.6) i przestać marudzić.
    the silence is deafening

Strona 18 z 129 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów