Strona 108 z 129 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1282

Wątek: Eos 60D

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

MXW- a jak jest uzytkowany u Ciebie w pracy ? To nie jest aparat dla PRO, moze dostala sie woda/wilgoc i klej puscil. Watpie zeby cos takiego sie przytrafilo normalnemu uzytkownikowi- czyli zwykle uzytkowanie, bez szalenstw z pelnym szacunkiem dla sprzetu za ktory dal ciezko zarobione pieniadze. A sprzet firmowy- nie oszukujmy sie, ludzie maja go gdzies, podobnie jak sluzbowe auto.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Mam 60d już pół roku i powiem szczerze, że z tą gumą to już jakiś czas temu zaobserwowałem pewne objawy. Generalnie nie jest tak, że odłazi, bardzo odstaje itp. ale jest tak jakby słabo spasowana i nie doklejona tzn. mógłbym spokojnie ją palcem podważyć i oderwać, we wcześniejszych eosach, które miałem takiego czegoś nie było, tam gumy przylegały tak, że wykałaczki by się pod nie nie wcisnęło. Zobaczymy jak dalej sytuacja będzie się rozwijała...Ale mimo to i tak uważam, że 60d to super aparat

Domyślnie

Wprawdzie nie 60D, ale 400D i u mnie guma się odkleiła, wprawdzie w gorętszym klimacie (Nevada), przykleiłem butaprenem...
    http://colinsti.pl/img/allegro/C400D/IMG_7262.jpg

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    wczoraj miałem styczność z dość wymęczonym (firmowym) egzemplarzem 60D - i szok! odklejające się gumy! wyglądało to bardzo źle, prawie jak nikon...

zrobili mu coś, czy też ktoś już tak ma??
    Hmm ...

Mojej 60-ce właśnie stuknęło pół roku , ,,w panice" dokładnie sobie ją dzisiaj obejrzałem i - uff - ulżyło mi.
    Nic się nie odkleja , body tak naprawdę to niczym się nie różni od nowego :grin: ( nie licząc przyklejonej na monitorze szklanej osłony ).
    Zobaczymy co będzie dalej.

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    MXW- a jak jest uzytkowany u Ciebie w pracy ? To nie jest aparat dla PRO, moze dostala sie woda/wilgoc i klej puscil. Watpie zeby cos takiego sie przytrafilo normalnemu uzytkownikowi- czyli zwykle uzytkowanie, bez szalenstw z pelnym szacunkiem dla sprzetu za ktory dal ciezko zarobione pieniadze. A sprzet firmowy- nie oszukujmy sie, ludzie maja go gdzies, podobnie jak sluzbowe auto.
    luck1985 , z ust mi to wyjąłeś !

Z innej beczki.
    Ostatnio robiłem zdjęcia na koncertach zespołów Bas Tajpan oraz Hey podczas Dni Dąbrowy Górniczej i aparat sprawdził się znakomicie !
    Połączenie ruchomego wyświetlacza plus AF w trybie ,,Live View: Tryb szybki" baaardzo zwiększa możliwości fotograficzne na tego typu imprezach :grin:.
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

MXW- a jak jest uzytkowany u Ciebie w pracy ? To nie jest aparat dla PRO, moze dostala sie woda/wilgoc i klej puscil.
    spokojnie, to na szczęście nie był ani mój aparat ani moja praca i mam nadzieję, że nie będę miał już z nimi styczności. a aparat wyglądał strasznie - jakby go ktoś ciągnął 20 km za samochodem... :sad:

natomiast gumy były nie tylko poodklejane, ale nawet jakby porozciągane - nie pasowały do swoich miejsc.

no qr..cze, szkoda, że nie zrobiłem mu fotki... a może dobrze. ale i tak będzie mi się śnił po nocach :wink:

A sprzet firmowy- nie oszukujmy sie, ludzie maja go gdzies, podobnie jak sluzbowe auto.
    i takie właśnie odniosłem tam wrażenie.
    na moje pytanie: "rany! co mu się stało?!?" nikt nie był w stanie nic odpowiedzieć.

niemniej jednak na forum dpreview.com jednak piszą, że są/były problemy z tymi gumami:
    it seems something was wrong in the manufacturing, the rubber doesnt fit very well, ie, near the shutter area and the back, the rubber comes off readily and needs to be replaced with a shorter fit version.
    w każdym razie chodzi mi o to, że do tej pory takich jaj z EOSami nie było - niezależnie jak były traktowane.

z dalszego opisu na dpreview wynika, że zdaje się problem dotyczył pierwszych partii produkcyjnych i serwis to naprawia (wymienia okładziny?), więc po prostu trzeba się uczulić i obserwować swoje 60D - i jeżeli tylko będą jakieś objawy, to wysyłać do serwisu - zanim skończy się gwarancja.

choć IMHO taką wadę powinni naprawiać za darmo także po gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 02-06-2011 o 11:17
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Jezeli sam canon uznal to za wade produkcyjna i chorobe pierwszych partii-powinien wymieniac bez zadnego ale nawet za 4 lata

Oczywiscie w polsce beda problemy- jak ze wszystkim. Ale ktos w niemczech,anglii pojdzie do serwisu, to przyjma bez zadnego ALE.
    Wszedzie tylko nie w polsce...

Przypomniala mi sie syt z pekajacym top case w macbookach white.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszedzie tylko nie w polsce...
    spokojnie.
    wadliwe matryce w seriach A95, A80 itp. wymieniają bez problemu i za darmo nawet z darmową przesyłką (sam skorzystałem - 5 lat po gwarancji).
    więc nie generalizujmy.

Jezeli sam canon uznal to za wade produkcyjna...
    oficjalnego potwierdzenia niestety nie znalazłem.
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Jasne, nie mialem stycznosci z serwisem canona wiec sie nie wypowiadam- czytam opinie w odp temacie i zdania sa podzielone- jakbysmy mieli dwa rozne serwisy canona w polsce
    Mam uraz po bialym macbooku. W polsce uzytkownik poszedl do serwisu apple zeby mu wymienili obudowe- bo peka, apple dalo za mocne magnezy - wielkie stekanie, jeden wielki problem i placenie prawie 600zl za wymianie peknietej obudowy. Ta sama sytuacja w anglii- poszedl gosc do apple, pan po 2 stronie lady sie speszyl i w tajniacki sposob przyjal sprzet i na zapleczu wymienil obudowe- w tajniacki zeby ludzie w salonie nie widzieli peknietej obudowy w laptopie za 4 tysiace- przeciez to wstyd.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Przypomniala mi sie syt z pekajacym top case w macbookach white.
    No fakt, ja swój na gwarancji 2 razy wimieniałem aż nakleiłem sobie na rogach przezroczyste odbojniki...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS: Ja wymieniałem w Polsce (Poznań) i to na gwarancji bez żadnej dopłaty w 4 dni miałem Maca spowrotem
    Ostatnio edytowane przez flankerp ; 02-06-2011 o 12:16 Powód: Automerged Doublepost
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Cortland ? Cortland jest serwisem w polsce od jakiegos czasu, wiec sporo sie zmienilo Kilka lat temu wymiana nie byla taka rozowa. A teraz wymieniaja bez problemu i apple wydalo oficjalne info w tej sprawie- jest to wada fabryczna w konstrukcji i wymieniaja po gwarancji.

Strona 108 z 129 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów