Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: Ef 2x III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Trudno ocenić czy nie ma szału gdyż sample bardzo wyrównane jakością (porównywałem I i II serię LD i PG) może by tak test ext.2.0 II vs ext.2.0 III.
    Do tego sam 200/2 to klasa optyczna sama w sobie :-D.
    witam
    Juz za ciemno na cokolwiek , niestety nie posiadam ext.2.0 II przehandlowałem za mk3 wersje.
    jutro jak będę miał chwile to podepnę mk2 1,4 tez.

Jak na razie mi trudno cokolwiek ocenić wsadziłem jako ciekawostkę, wiec proszę nie bić ...:P
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

witam

Wredna pogoda ale jak przestanie padać i będzie trochę światła to wrzucę parę rawow z 300mm 2.8 bez IS+ ext i 200mm is + ext 1,4mk2 i 2,0 mk3.
    Na razie bez iso 800 nie ma co wychodzić
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    witam
    Wredna pogoda ale jak przestanie padać i będzie trochę światła to wrzucę parę rawow z 300mm 2.8 bez IS+ ext i 200mm is + ext 1,4mk2 i 2,0 mk3.
    Na razie bez iso 800 nie ma co wychodzić
    Czekam zatem na dobrą pogodę i test :-D.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czekamy :-)

Domyślnie

Witam
    200mm + 1,4 + 2.0 mk3 + 300mm 2.8 non Is

http://hotfile.com/dl/97223198/06d15...nd_20.rar.html
    430mb :P

Domyślnie :)

Dziekuje juz ogladam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czyli test robiony na Ef 2.0 X III i EF 1.4 X II.

Pisales ze miales versje II (2.0x)jakie sa w twoim odczuciu roznice? Pytam sie bo rozwazam 2.0X i nie wiem czy jest sens doplacac do versji III (zwlaszcza ze jest teraz wiele II na rynku).

Dziekuje za fotki, efekty na twojej 200 mi sie podobaja. Tymczasem na 300 juz nie (ale jak widze sama 300 chyba wymaga kalibracji bo i bez ext. obraz ustepuje tandemowi 200 + 1.4x czy 200 + 2.0x.

Dzisiaj troche slonca bylo w Dublinie;>
    Ostatnio edytowane przez filemoon ; 16-01-2011 o 19:45 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

efekty z 200+tc 2.0 jak dla mnie sa swietne,
    jak to w servo sie spisuje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    efekty z 200+tc 2.0 jak dla mnie sa swietne,
    jak to w servo sie spisuje?

Witam
    Servo nie sprawdzalem bo od tygodnia walcze z rigiem nie mam jak ale jak bedzie chwila to wyjde na jakies ptaki.

Cytat Zamieszczone przez filemoon Zobacz posta
    Dziekuje juz ogladam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czyli test robiony na Ef 2.0 X III i EF 1.4 X II.

Pisales ze miales versje II (2.0x)jakie sa w twoim odczuciu roznice? Pytam sie bo rozwazam 2.0X i nie wiem czy jest sens doplacac do versji III (zwlaszcza ze jest teraz wiele II na rynku).

Dziekuje za fotki, efekty na twojej 200 mi sie podobaja. Tymczasem na 300 juz nie (ale jak widze sama 300 chyba wymaga kalibracji bo i bez ext. obraz ustepuje tandemowi 200 + 1.4x czy 200 + 2.0x.

Dzisiaj troche slonca bylo w Dublinie;>
    200 + 1,4 rozkłada 300 to nie tylko moja opinia , ja się pozbyłem 300mm 2.8 na rzecz 200( raz miałem 300mm 2,8 is mk1 i nie było szalu ).

- Foty wrzucam dla zainteresowanych bo sam grzebalem po necie w poszukiwaniu rawow.
    - to moja opinia nie test ex 2.0 mk3 jest lepszy niż mk2 nie ma skoku jak miedzy 1,4 a 2.0 jest troszkę lepiej , pamiętam ze po podpięciu mk2 kontrast , kolory jakość bardzo upadała .
    W mk3 nadal widać ze jest konwerter ale jakość ciut lepiej , może dlatego ze słońce było kto wie

Spróbuje zdobyć ex mk2 na parę min ale niczego nie obiecuje

Pozdrawiam Darek

http://img683.imageshack.us/img683/519/img04013.jpg

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    W mk3 nadal widać ze jest konwerter ale jakość ciut lepiej , może dlatego ze słońce było kto wie

Spróbuje zdobyć ex mk2 na parę min ale niczego nie obiecuje

Pozdrawiam Darek

http://img683.imageshack.us/img683/519/img04013.jpg
    Właśnie, najlepiej gdyby było porównanie ext.2.0II vs 2.0III, sam ciągle zastanawiam czy ver.III warta jest zachodu w porównaniu z ver.II.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tutaj jest porównanie:

http://www.deepgreenphotography.com/...ty-comparison/

Ale dla mnie mało warte. Dlaczego nie pokazali wersji II na f/11?

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów