Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: EF 300mm f/2.8L IS II USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Krzychu nie ma się co łamać tylko brać wersję I, wersja II przez co najmniej kilka lat będzie dla nas cenowo abstrakcyjna , użytkuję dwa lata ten obiektyw i jedyne co mogę mu zarzucić to współpraca z ext.2,0II, gdyby wersja ext.2,0III współpracowała jak ext.1,4II (AF i optyka) nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba :-D.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dobrze prawisz Oby faktycznie 2x III poza nowym numerkiem zaoferowal cos wiecej Wtedy nawet jak bedzie sporo drozszy, to bedzie wart kupna!.

Jest tez opcja, ze ladnie to on zadziala z szklami v.II, a z nowym juz nie bardzo. (ba, wszystko mozliwe...)

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Czas pokaże ...:-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Hmm czy mi sie wydaje, czy w mark II nie ma juz duzego, przedniego filtra UV i jest od razu ogromna soczewka ?

Jak miło..

http://www.juzaphoto.com/shared_file...comparison.jpg
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 25-06-2011 o 13:59

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Teraz tylko jeszcze nie wiadomo , kiedy nastapi jej sprzedaz i jakie beda jej osiagi . Ale skoro jej sprzedaz opoznia sie juz rok czasu , to dopracowuja ja zapewne na maxa i na rynku pojawi sie cudenko :-D

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    Teraz tylko jeszcze nie wiadomo , kiedy nastapi jej sprzedaz i jakie beda jej osiagi . Ale skoro jej sprzedaz opoznia sie juz rok czasu , to dopracowuja ja zapewne na maxa i na rynku pojawi sie cudenko :-D
    Obyś miał rację ;-), wg mnie będzie lepsza niż mkI ale czy cudeńko ?
    po porównaniu mtf to raczej cudów nie będzie :http://www.the-digital-picture.com/R...ns-Review.aspx
    Wg mnie największy postęp w optyce zrobiła wersja 500/4 mkII .

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Obyś miał rację ;-), wg mnie będzie lepsza niż mkI ale czy cudeńko ?
    po porównaniu mtf to raczej cudów nie będzie :http://www.the-digital-picture.com/R...ns-Review.aspx
    Wg mnie największy postęp w optyce zrobila wersja 500/4 mkII .

Oj tak , nowa 500-tka ma piekny rowny wykres , to moze byc czarny kon , ale 400-tka niewiele gorsza i ma f/2.8

Link :http://www.the-digital-picture.com/R...ns-Review.aspx
    Ostatnio edytowane przez Iroslav ; 25-06-2011 o 17:06

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

A wiadomo kiedy te nowe telasy się pojawią na rynku? Czekam i czekam na tą odchudzoną 500tkę, ale słyszałem ploty że dopiero w przyszłym roku pojawi się w sprzedaży... Póki co i mi dobrze z 300/2,8 ale widząc, że zwykle mam do niej wpięty 1.4 tc to nie wiem czy nie ulegnę i nie wezmę 500/4 w obecnej wersji, choć serwis mówi że będzie je serwisował tylko do wyczerpania zapasu części. Jednak czas oczekiwania na nowe wersje może znów się przedłużyć a kadry uciekają...
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    A wiadomo kiedy te nowe telasy się pojawią na rynku? Czekam i czekam na tą odchudzoną 500tkę, ale słyszałem ploty że dopiero w przyszłym roku pojawi się w sprzedaży... Póki co i mi dobrze z 300/2,8 ale widząc, że zwykle mam do niej wpięty 1.4 tc to nie wiem czy nie ulegnę i nie wezmę 500/4 w obecnej wersji, choć serwis mówi że będzie je serwisował tylko do wyczerpania zapasu części. Jednak czas oczekiwania na nowe wersje może znów się przedłużyć a kadry uciekają...
    Nowe 300/2.8 i 400/2.8 mają być w sierpniu, a nowe 500/4 i 600/4 na początku 2012r.
    Ja też ostatnio często chodzę z 300/2.8 + tc1.4.
    Wagowo najbardziej odpowiada mi nowa 300/2.8, z nową stabilizacją będzie idealna do fot z podchodu z ręki. Ale patrząc na mtfy to 400/2.8, a zwłaszcza 500/4 wyglądają kusząco, ale wtedy tylko statyw.
    Pewnie zmienię na 300/2.8 II.

Domyślnie

witam

Mam nadzieje ze babola nie dali bo 200mm f2 im wyszła, mk2 IS muszą tak zrobić zęby ludzie bez zbytnich hamulców zamieniali je na nowe wersje.
    Niech się już pojawia bo ceny non IS ( poluje na 400mm )są masakryczne czas na pozbywanie się wersji IS mk1 niech juz nastanie ............

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów