Strona 20 z 34 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 331

Wątek: EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Trzeci rok latam z tym obiektywem. Po lasach i okolicznych polach, a także w pracy, w czasie koncertów i nie zauważyłem, żeby miał się rozsypać... eLka na pewno ma przydatniejsze funkcje, typu ustalenie przedziału AF, dzięki czemu w trudniejszych warunkach nie przelatuje całego posiadanego zakresu i pewnie dużo lepszy stabilizator, ale pisanie, że ten obiektyw jest taki sobie, to trochę jednaki nadużycie. Zwłaszcza porównując ceny...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja bym bardziej porównywał do Nikkora, który jest wyraźnie lepszy. O Sony G nawet wspominał nie będę przez litość dla USM.

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nie mam możliwości porównania, ani z Nikkorem, ani z Sony. Zresztą Sony to inna półka cenowa, więc jakościowo musi być lepszy, bo inaczej by się nie sprzedał. Zresztą kilku znajomych Sonarzy posiada sigmy, bo na G 70-300 ich nie stać...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Fakt, nówki są od pewnego czasu w cenach zupełnie chorych.
    Ale niewiele używany za 2200 zł można kupić.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Mój zwykły EF 70-300IS usm na 200mm f:5,6 jest ostrzejszy od 70-200L IS 2,8 przymknięte do 5,6. Wrzucałem kiedyś porównawcze sample tu na CB... Mam wadliwy egzmplaż?
    Na to wygląda:
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=3&APIComp=2

Z mojego to po przymknięciu do 5.6 można kroić :cool:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-01-2011 o 14:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z mojego to po przymknięciu do 5.6 można kroić :cool:.
    To samo było u mnie, oprócz 70mm (otwarty) ten obiektyw nie ma wad, oczywiście mając na uwadze jego cenę.
    Jedyny minus na 5D to mocno ciemny wizjer z matówką pod jasne szkła, poza tym rzeźnia.
    the silence is deafening

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Tylko teraz ustalmy, o którym obiektywie, kto pisze. Ja na ten przykład pisałem o EF 70-300IS USM (bez L). 70-200L IS 2,8 nie był i nie jest mój, więc ewentualna jego wadliwość mnie nie interesuje. Co najwyżej podbudowuje moje zadowolenie z posiadania ostrzejszego 70-300....

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Tylko teraz ustalmy, o którym obiektywie, kto pisze. Ja na ten przykład pisałem o EF 70-300IS USM (bez L). 70-200L IS 2,8 nie był i nie jest mój, więc ewentualna jego wadliwość mnie nie interesuje. Co najwyżej podbudowuje moje zadowolenie z posiadania ostrzejszego 70-300....
    W linku który Ci podałem jest porównanie szkieł o których mowa (70-300/4-5.6 IS i 70-200/2.8 IS) i wynika z niego coś dokładnie odwrotnego od tego co piszesz.
    A ja pisałem o moim 70-200/2.8 IS.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W linku który Ci podałem jest porównanie szkieł o których mowa (70-300/4-5.6 IS i 70-200/2.8 IS) i wynika z niego coś dokładnie odwrotnego od tego co piszesz.
    A ja pisałem o moim 70-200/2.8 IS.
    W linku jest wersja bez IS. Wersja z IS jest, w moim odczuciu, trochę mniej ostra na pełnej dziurze, ale różnie to wygląda dla innych ogniskowych.

Dla f/5.6 brzytwa jest dla każdej ogniskowej, w obu :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    W linku jest wersja bez IS. Wersja z IS jest, w moim odczuciu, trochę mniej ostra na pełnej dziurze, ale różnie to wygląda dla innych ogniskowych.

Dla f/5.6 brzytwa jest dla każdej ogniskowej, w obu :-)
    Poprawiłem link .
    Konkluzja ta sama.
    Kapitan Wagner

Strona 20 z 34 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów