Witam!
Jaką kartę polecacie do Canon EOS 5d mark II?
Witam!
Jaką kartę polecacie do Canon EOS 5d mark II?
CompactFlash...
A tak na poważnie to funkcja "szukaj" działa i można znaleźć np. taki temat:
http://canon-board.info/showthread.p...light=karta+5d
CF od 300x w górę. Ja mam 400x Transcend i jestem bardzo zadowolony - szybka, 16GB i do tego w dobrej cenie.
Wiedziałeś jaki kupić aparat a nie masz pojęcia jaką kupić kartę do niego?
Następne pytanie będzie : jaki kupić obiektyw?
arturpa001 powiedz mi czy ja się Ciebie pytam jakie dziś ubrać buty do mojego Ferrari 458 Italia ?? Nie!!! Po prostu ubieram buty a czy to będą japonki czy trampki to nikogo nie interesuje! A Ty czy kupisz kartę 1GB czy 4GB to nikogo to nie obchodzi, kupujesz taka jaka chcesz, widzę że kolejna osoba kupuję 5DMarkII tylko po to bo jest najlepsze w FF! Ludzie ogarnijcie się!
Husky - następne pytanie będzie jak włączyć aparat.
Patrząc na stopkę autora wątku nie spodziewałbym się nigdy takiego pytania
Kup najlepszą na jaką Cię stać, albo kilka najlepiej.
5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L
Ale to opierasz na jakimś doświadczeniu, czy tak, bo tak?
Mam karty CF o tej samej pojemności i prędkości 15 mb/s, 30 mb/s i 60 mb/s. Różnice prędkośc zapisu w aparacie są w zasadzie niezauważalne. Z kartą 15 mb/s zrobię 12 zdjęć w serii, a z 60 mb/s aż 15 zdjęć w serii, zanim się zblokuje bufor. Jedynie taka różnica. Przy normalnym robieniu zdjęć to absolutnie żadna różnica. Filmów nie kręcę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wszystkie SanDisk, dla ścisłości.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 29-08-2010 o 21:50 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Popieram, kup SanDiska takiego na jakiego Cię stać i po kłopocie. To zawsze dobry wybór![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
A czy ktoś jeszcze miał kontakt z Transcendami 400x? Osobiście mam wolniejszego i różnica między San Diskami jest (na razie) taka, że 1 sandisk == 2 transcendy. Na razie -- bo nie wiem, która szybciej padnie ;-)
W ciągu miesiąca muszę dokupić trochę pojemności (3 tyg wyjazd bez laptopa i z ograniczonym dostępem do prądu) i tak się łamię między więcej a lepiej(?). Szczególnie, że teraz nie jestem w stanie wyłapać, które sandiski są które. Sama mam Extreme III, których w wersji 8gb nie można już dostać, a te kolejne modele jakoś nie wiem... ;-)
A przy zakupie dwóch lub trzech kart 8gb różnica w cenie robi się znacząca... Szczególnie, że moje SD były po 150zł/szt (w sklepie) a teraz niby analogiczne są po 200 i więcej.
(mam 40d a nie 5tkę, ale myślę, że te nowe karty to spokojnie dożyją do wymiany body)
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII