Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Jaka Karta (CF) do Canon EOS 5d mark II?

Mieszany widok

arturpa001
    Guest

Exclamation Jaka Karta (CF) do Canon EOS 5d mark II?

Witam!
    Jaką kartę polecacie do Canon EOS 5d mark II?

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

CompactFlash...

A tak na poważnie to funkcja "szukaj" działa i można znaleźć np. taki temat:

http://canon-board.info/showthread.p...light=karta+5d
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Domyślnie

CF od 300x w górę. Ja mam 400x Transcend i jestem bardzo zadowolony - szybka, 16GB i do tego w dobrej cenie.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotkowicz Zobacz posta
    CF od 300x w górę. Ja mam 400x Transcend i jestem bardzo zadowolony - szybka, 16GB i do tego w dobrej cenie.
    Ale to opierasz na jakimś doświadczeniu, czy tak, bo tak?
    Mam karty CF o tej samej pojemności i prędkości 15 mb/s, 30 mb/s i 60 mb/s. Różnice prędkośc zapisu w aparacie są w zasadzie niezauważalne. Z kartą 15 mb/s zrobię 12 zdjęć w serii, a z 60 mb/s aż 15 zdjęć w serii, zanim się zblokuje bufor. Jedynie taka różnica. Przy normalnym robieniu zdjęć to absolutnie żadna różnica. Filmów nie kręcę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wszystkie SanDisk, dla ścisłości.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 29-08-2010 o 21:50 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ale to opierasz na jakimś doświadczeniu, czy tak, bo tak?
    Mam karty CF o tej samej pojemności i prędkości 15 mb/s, 30 mb/s i 60 mb/s. Różnice prędkośc zapisu w aparacie są w zasadzie niezauważalne. Z kartą 15 mb/s zrobię 12 zdjęć w serii, a z 60 mb/s aż 15 zdjęć w serii, zanim się zblokuje bufor. Jedynie taka różnica. Przy normalnym robieniu zdjęć to absolutnie żadna różnica. Filmów nie kręcę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wszystkie SanDisk, dla ścisłości.
    Patrząc ekonomicznie cena szybszych kart często jest na poziomie starszych, wolniejszych "firmowych" więc po co kupować stary model i do tego jeszcze nie być w Polsce pewnym czy ma się oryginał czy podobnego chińczyka ? Dodatkowo są sytuacje gdzie robi się coś w serii w rawach, czy film+zdjęcia podczas filmu i wtedy nawet delikatna różnica może zaważyć czy któreś ze zdjęć będzie takie jak chcemy lub nie.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotkowicz Zobacz posta
    Patrząc ekonomicznie cena szybszych kart często jest na poziomie starszych, wolniejszych "firmowych" więc po co kupować stary model i do tego jeszcze nie być w Polsce pewnym czy ma się oryginał czy podobnego chińczyka ? Dodatkowo są sytuacje gdzie robi się coś w serii w rawach, czy film+zdjęcia podczas filmu i wtedy nawet delikatna różnica może zaważyć czy któreś ze zdjęć będzie takie jak chcemy lub nie.
    To jest oczywiście prawda, z tym że nie popadajmy w przesadę. Nie trzeba miec 200 koni pod maską, żeby jeździc po mieście, gdzie jest i tak ograniczenie do 50 km/godz.
    Na karcie o predkosci 30 mb/s (nie wiem ile to razy, ale cos mi się kołacze po glowie, że to sie liczy 256 kb/s = 1, prosze mnie poprawić) spokojnie można rejestrowac i filmy, i zdjecia. Filmów na 15 MB/s swiadomie nie rejestrowałem, nieświadomie było kilka sekund i tez się nagrały.
    Nie musi więc to byc ta zupełnie najszybsza i jednocześnie najdroższa karta, zeby dala sie normalnie używac z aparatem klasy 5dII, który tez do demonów szybkosci wcale nie należy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

arturpa001 wesoly kolo jestes, naprawde.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Wiedziałeś jaki kupić aparat a nie masz pojęcia jaką kupić kartę do niego?
    Następne pytanie będzie : jaki kupić obiektyw?

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

arturpa001 powiedz mi czy ja się Ciebie pytam jakie dziś ubrać buty do mojego Ferrari 458 Italia ?? Nie!!! Po prostu ubieram buty a czy to będą japonki czy trampki to nikogo nie interesuje! A Ty czy kupisz kartę 1GB czy 4GB to nikogo to nie obchodzi, kupujesz taka jaka chcesz, widzę że kolejna osoba kupuję 5DMarkII tylko po to bo jest najlepsze w FF! Ludzie ogarnijcie się!
    Husky - następne pytanie będzie jak włączyć aparat.

Bywalec Awatar Paviarotti
    Miasto
    Jędrzejów/Kraków

Domyślnie

Patrząc na stopkę autora wątku nie spodziewałbym się nigdy takiego pytania
    Kup najlepszą na jaką Cię stać, albo kilka najlepiej.
    5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów