Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: [Bialy_92] Początki wszystkiego.

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie

rozumiem ze sa dobre galerie i te lepsze, ale nie obraz sie... twoje sa po prostu zwylke, takie... jak u cioci na imieninach.... i wrecz lapie sie za glowe o co tu chodzi??

liscie... nieostre ale bardziej zle skadrowane

zdjecie 23... co to w sumie ma byc?? moze inaczej kadruj.
    nastepne niebieskie .......... z tego co wiem snieg jest bialy...

zgode sie z przedmowca, trzeba opanowac swiatlo.

niektore twoje zdjecia powinny byc w kategorii "co zrobilem nie tak"
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Domyślnie

Przyjmuje krytykę i tego się nie boje. Niestety dalej próbuję swoich sił. Ciężko ogarnąć te ostre światło wieczorne. Dlatego cały czas wstawiam od czasu do czasu aby poddać się waszej ocenie.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bialy_92 Zobacz posta
    Przyjmuje krytykę i tego się nie boje. Niestety dalej próbuję swoich sił. Ciężko ogarnąć te ostre światło wieczorne. Dlatego cały czas wstawiam od czasu do czasu aby poddać się waszej ocenie.
    co do zachodzacego slonca to moze sprobuj dwie ekspozycje i puzniej polaczyc je a PS albo filtr polowkowy

Domyślnie

Myślałem nad tym, ale kit strasznie słabo sobie radzi pod słonce i jakość zdjęć strasznie spada :/

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie obraź się, ale ja bym żadnej z zaprezentowanych fotek nie miał odwagi pokazać :-). Oczywiście to nie złośliwość, a raczej moja opinia. Moje na pewno nie są dużo lepsze, ale próbuję na nie patrzeć "okiem przypadkowej osoby". Czy dane zdjęcie może w jakiś sposób zainteresować osobę zupełnie nie związaną emocjonalnie z miejscem/postacią/zdarzeniem z fotografii? I dalego niczego nie zamieszczam ;-))). Twoje zdjęcia są dokładnie takie, w zasadzie nic w nich nie przyciąga oglądającego. Niby jakiś plener, ale w oddali słupy WN. Niby wystawa psów, ale psy sprawiają wrażenie dodatku do otoczenia (stoliki, ludzie...). W sumie tak trochę na szybkiego robione, bezpomyślunku :-)
    Ale to tylko moje zdanie, niekoniecznie muszę mieć rację ;-). Ja, podobnie jak Ty, muszę jeszcze dużo się nauczyć :-))
    Pozdr.
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Domyślnie

Mówisz o wszystkich zdjęciach z całego wątku. Mnie się wydaje, że na pierwszej stronie aż tak te zdjęcia nie są złe chyba? Być może te ostatnie to na serio nie zbyt wyszły.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Fakt, może zbyt generalizuję :-). Te pierwsze troszkę lepsze, ale nie znaczy że naprawdę warte pokazania. Oczywiście ja nie muszę mieć racji, ale mnie np. drażnią takie słupy w tle, choć sama fotka z dziwczyną na torach jest fajna. Gdyby nie te słupy byłoby w porządku :-). Ale tak to najpierw mój wzrok przyciągją właśnie te niepotrzebne wstawki... Nie znam realiów, ale wydaje mi się że przy odrobinie wysiłku dałoby się uniknąć ich w kadrze. Zwłaszcza że to statyczny obraz, a nie polowanie na zwierzątko ;-). Miałeś czas na ustawienie kadru :-).
    Ale to dobrze że przyjmujesz krytykę (choć zastanawiam się czy ja w ogóle mam moralne prawo krytykować, biorąc pod uwagę swoje "osiągnięcia" ;-)) ) i pytasz o błędy. Podstawa to mieć do siebie dystans i nie zrażając się pstrykać dalej ;-). I tak Ci zazdroszczę, bo ja zdjęcia nie zrobiłem już od... pół roku!!! Kurde, ciągle brak czasu :-(((. Ale obiecuję sobie że już niedługo to się zmieni ;-)
    Pozdr.
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Domyślnie

Każdy dąży do tego aby być lepszym i tobie się też uda.

Coś już napisał

Domyślnie

nie no biały chyba troszeczkę przesadzasz, ja mam kita i nie mogę na niego złego słowa powiedzieć wiadomo nie jest to obiektyw z wyższej polki ale daje rade, można z niego wiele wyciągnąć
    a na wielu twoich zdjęciach to tak jak byś miał jakiś tam pomysł na zdjęcie ale nie wiedział jak to za bardzo zrobić ale pamiętaj "żeby zrobić dobre zdjęcie trzeba chcieć je zrobić"
    poczytaj o kadrowaniu, jak ustawić odpowiednia ekspozycje i pstrykaj
    ja tez miałem ciężkie początki a teraz z chęcią wstaje rano i jadę gdzieś na pole do lasu i szukam ... dziury w całym
    jutro pobudka o 5 i jazda
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zapomnialem dopisac ... pierwsza seria jest ok
    Ostatnio edytowane przez Ciboq ; 19-01-2011 o 22:58 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

jak na moje oko... to jest kiepsko.. może lepiej skup się na jednym rodzaju fotek... bo teraz na każdym etapie leżysz..
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów