Cytat Zamieszczone przez photolo Zobacz posta
Z całym szacunkiem... tylko nie Fotoenergia i nie Martel... dwie złodziejskie firmy handlujące złomem i nie ponoszące żadnej odpowiedzialności za sprzedany towar. W Martel'u miałem kiedyś NIEprzyjemność kupić akumulator EN-EL4 ponoć kompatybilny z Nikon'em D2H tyle, że ani do mojego D2H, ani do D2H znajomego, a zatem zakładam, że i innych nie mieścił się fizycznie, po prostu trzeba by go zeszlifować na jakieś 2 - 3mm i to nie jest żart... kasę oddali dopiero jak osobiście pofatygowałem się pod Poznań i to musiałem postraszyć ich skarbówką i policją, a co do Fotoenergii to akumulator pasował, ale padł po dwóch ładowaniach, w ramach reklamacji zaproponowali mi, żebym oddał im akumulator, oni wyślą go do Chin do ekspertyzy i za jakieś 2 miesiące mogę spodziewać się odpowiedzi czy reklamacja zostala uznana, na moje pytanie jak przez te dwa miesiące ma sobie radzić bez drugiego akumulatora usłyszałem: "możemy panu SPRZEDAĆ drugi"... U mnie te dwie firmy tj. FOTOENERGIA I MARTEL są na czarnej liście i bedę je odradzał zawsze i każdemu.
Tutaj MacGyver opisuje swoje doświadczenia z zakupami w ww. firmie.