Po przeczytaniu kilku wątków zniechęcających do zakupu zamiennika znalazłam takie coś:
http://mega-pixel.iai-shop.com/produ...ladowania.html
Czy ktoś z was tego używa?
Po przeczytaniu kilku wątków zniechęcających do zakupu zamiennika znalazłam takie coś:
http://mega-pixel.iai-shop.com/produ...ladowania.html
Czy ktoś z was tego używa?
mam, aparat faktycznie podaje stan baterii i ładowana jest w oryginalnej ładowarce
Co do trwałości, i w ogóle jakości, jeszcze się nie wypowiem, bo zbyt krótko ją mam.
Pozdrawiam!
Fiu fiu
Ma zamienni bodajże fotoenergia, podaje co ma podawac i laduje sie w oryginalnej ladowarce, ostatnio zrobilem na niej ponad 1tys zdjec wiec trzyma bdb ale to dopiero 2gie ladowanie.
Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.
Dzięki. Trochę jednak mi szkoda 300 zł na orginał.
Kup zamiennik za 1/3 kasy, zrobisz na nim 1/3 zdjęć i padnie Ci w czasie 1/3 tego co oryginał. Sprawdzone.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Z całym szacunkiem... tylko nie Fotoenergia i nie Martel... dwie złodziejskie firmy handlujące złomem i nie ponoszące żadnej odpowiedzialności za sprzedany towar. W Martel'u miałem kiedyś NIEprzyjemność kupić akumulator EN-EL4 ponoć kompatybilny z Nikon'em D2H tyle, że ani do mojego D2H, ani do D2H znajomego, a zatem zakładam, że i innych nie mieścił się fizycznie, po prostu trzeba by go zeszlifować na jakieś 2 - 3mm i to nie jest żart... kasę oddali dopiero jak osobiście pofatygowałem się pod Poznań i to musiałem postraszyć ich skarbówką i policją, a co do Fotoenergii to akumulator pasował, ale padł po dwóch ładowaniach, w ramach reklamacji zaproponowali mi, żebym oddał im akumulator, oni wyślą go do Chin do ekspertyzy i za jakieś 2 miesiące mogę spodziewać się odpowiedzi czy reklamacja zostala uznana, na moje pytanie jak przez te dwa miesiące ma sobie radzić bez drugiego akumulatora usłyszałem: "możemy panu SPRZEDAĆ drugi"... U mnie te dwie firmy tj. FOTOENERGIA I MARTEL są na czarnej liście i bedę je odradzał zawsze i każdemu.
Przypuszczam że znalazł by się użytkownik oryginalnego aku Canona któryby miał przypadek padu akku po 2 ładowaniach ...
Ja tylko mówię że ja po dwóch (teraz trzecie) jest jak najbardziej zadowolony.
Gdyby coś zaczeło się z nim dziać na pewno dam znak. Dla mnie ważnym było by miał chip i ładował się w oryginalnej ładowarce (i pokazywał stan naładowania).
Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.
Również sobie taką sprawiłem - jak na razie jest ok, działa, ładuje się w oryginalnej ładowarce, do body wchodzi bez problemu. Testów ile zdjęć nie robiłem, bo raz że mam ją za krótko, dwa że filmuję często, a to wyciąga mnóstwo energii z baterii, ale na oko trzyma ile powinna.
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa