Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Elfo + Quantuum

Mieszany widok

Domyślnie

Ja też nie widzę żadnych przeciwwskazań dla współdziałania tych lamp. Jednak zgadzam się z przedmówczynią, skoro nie trzeba, to po co przepłacać.
    Ja mam same Quantuumy pod dachem i działają pięęęknie.

Domyślnie

Podepnę się pod ten wątek i zapytam jak radzicie sobie ze zastosowaniem softów Quantuum (mocowanie bowensa) na lampach Elfo?
    Chce powiększyć swój zestaw Elfo o 2 lampki Quantuum i nie chce mieć bajzlu z modyfikatorami.

z góry dziękuję za odpowiedź,

ZbyszekK
    5DMkII; 17-40L; 24-105L; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 70-200/2,8L; Samyang 14/2,8; 580EXII; 580EX, Sb-28; Pixel TR-332; YN RF-602...
    http://zbigniewkrawczyk.wordpress.com

Domyślnie

Jestem spóźniony kilka miesięcy z tą odpowiedzią, ale powiem, że jestem zdziwiony tym co piszecie. U mnie Elfo (dość leciwe, seria E) jest o kilkaset K cieplejsza od Quantuuma. Do tego stopnia, że nie miesza sie u mnie w studiu tych lamp. Mam 5 szt Elfo i 3 Quantuumy seria S.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jestem spóźniony kilka miesięcy z tą odpowiedzią, ale powiem, że jestem zdziwiony tym co piszecie. U mnie Elfo (dość leciwe, seria E) jest o kilkaset K cieplejsza od Quantuuma. Do tego stopnia, że nie miesza sie u mnie w studiu tych lamp. Mam 5 szt Elfo i 3 Quantuumy seria S.
    Może być.

Ja zauważam drastyczną zmianę temperatury po zmianie z garnka na soft...

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Witam serdecznie.

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Może być.

Po przetarciu wnętrza boxu i przepłukaniu tkaniny rozpraszającej przeszedł mi czerwony zafarb i...
    srebro nie wygląda już jak złoto.
    ....C50E....C40D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    To może mieć znaczenie. Ale ja brałem to pod uwagę i pisałem o K w przypadku tego samego odbłyśnika w elfo i w quantuumie. I w dodatku obie lampy na pełnej mocy - więc wpływ tego też nalezy odrzucić. Po prostu ja mam cieplejsze elfo niż quantuumy.
    To wszystko można naprawdę bardzo łatwo samodzielnie sprawdzić.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uprawnienia umieszczania postów