Zasługujesz na tytuł "Forumowego Szczęściarza"Zamieszczone przez kocis
![]()
Dodam jeszcze tylko, iz okolo 50 proc. co wiekszych listow i paczek, ktore przychodza do mnie z zagranicy do roboty jest grzebana. Obstawiam grzebanie juz w Polsce.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
A ja bylem swiecie przekonany ze ten tytul dostal Auwo za sprawe z aparatem...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Myślę, że Pszczola bardziej zasługuje na ten zaszczytny tytuł. Co prawda 2 przesyłki (na 2-3k) poszły sie p... , ale dostał odszkodowanie. A ja nie dostałem!
Tomasz, czy nie wyczytałeś w mym poście (między wierszami) słów rozpaczy. Ty mnie tu od szczęściarzy wyzywasz, a moje ID sobie może gdzieś na Grenlandii zimują...![]()
Ostatnio edytowane przez kocis ; 11-12-2005 o 20:29
Nie było mnie jeszcze na forum, gdy organizowaliście akcję z ID, ale być może byłbym zainteresowany kolejną serią. Mam tylko pytanie organizacyjne (nie znalazłem na nie odpowiedzi w wątkach które przeglądałem) - kto wybierał formę przesyłki?
Załóżmy (tfu, tfu, odpukać) sytuację, że do kogoś ID nie dotrze. Co wtedy?
Diodak dzialal za friko, wszyscy przystali na to co ustalilismy, wiec w sumie nikt nie jest winny. Trzeba bedzie maltretowac poczte o zwrot kasy i dodrukowac id'kow. Ale moim zdaniem nikt nie jest winny zaistnialej sytuacji.
Dlatego właśnie pytałem czy ktoś narzucał formę wysyłki, czy zostało to wspólnie ustalone. Narzucając - brałby odpowiedzialność. Przy wspólnych ustaleniach - oczywiście odpowiedzialność jest też wspólna, tak samo jak i ryzyko. Chociaż ja nie podjął bym się wysyłania listem zwykłym - po prostu chcę mieć zawsze podkładkę na piśmie, że coś zrobiłem.
Nie wiem kto to konkretnie zaproponowal, ale wszyscy sie zgodzili, nie bylo sprzeciwow, tak wychodzilo taniej. Wiec ja bym nie szukal winnego tylko raczej wyjscia z sytuacji i potraktowal to jako lekcje na przyszlosc. Kazdy z nas mial jakies przejscia z poczta pewnie, wiec mogl doplacic wiecej i poprosic o polecony, przyznaje szczerze, ze mi nawet to przez mysl nie przeszlo, poprostu zapomnialem do czego poczta jest zdolna :/
Jasna sprawa. W tej sytuacji jest czysto. Nie obciążam Diodaka odpowiedzialnością. Jednocześnie, gdyby pojawiła się nowa inicjatywa i dodruk ID, to sugeruje dorzucenie kosztów przesyłki rejestrowanej oraz 15% na pokrycie kosztów operacyjnych.
Zamówiłem 2 ID aby mieć na zapas a nie mam ani jednego![]()
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2