Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Szeroki obiektyw do pełnej klatki :)

Domyślnie Szeroki obiektyw do pełnej klatki :)

Witam
    Obecnie w użyciu jeden z najbardziej popularnych Canonów ostatnich czasów...czyli 5D MARK II

Szukam do niego bardzo szerokiego szkła.... Co możecie polecić ? Może ktoś już akurat używa MARK II i ma doświadczenie co szerokiego z nim ładnie działa?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie...
    High Flying Idea

www.betterfly.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flymike Zobacz posta
    Może ktoś już akurat używa MARK II i ma doświadczenie co szerokiego z nim ładnie działa?
    Myślę, że jeszcze nikt nie ma. Nie wiemy co z nim ładnie działa.

http://canon-board.info/showthread.php?t=31525
    http://canon-board.info/showthread.php?t=29941
    http://canon-board.info/showthread.php?t=11591

http://maciejko.net/cbsearch/

17-40L, 16-35II L...

Początki nałogu

Domyślnie

Mam w użyciu następujące szerokie obiektywy, także z apałatem 5D MARK II.
    • 17 T&S
    • 24L MARK II
    • 16-35 MARK II
    • 15mm fisheye Sigma
    • 24 T&S Mark II

Wszystkie używają się znakomicie a ja jestem dumny z mojego MARK II. A i polecam ich użycie
    Dodam jeszcze, że jak coś ma MARK II to można jak w dym brać! Nie wiem czy wspomniałem, że użycie będzie znakomite
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

A ja myślałem nie co jak ładnie działa;-) tylko jest bardzo dobre optycznie z 5dII ;-),w canonie jest szeroki wybór napisz lepiej jakie zdjęcia chcesz robić .

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

A może nasz kolega zadałby sobie trochę trudu i poszukał wiadomości zamiast zakładać nowy wątek. Tematy jaki obiektyw były wałkowane setki razy. Co pojawia się nowa osoba to zaraz z super pytaniem co kupić.

A ja mam pytanie dlaczego nie szukacie w bazie która już jest???
    Kupicie potem będziecie robić zdjęcia cegieł albo tablic testowych bo "wydaje mi się że coś jest nie tak"

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem ale chyba wiele osób się ze mną zgodzi.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Polecam 14L II. Ja jestem zadowolony
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sigma 12-24 (uzywalem z 1D MK IV, 1D MK III, 1Ds MK III, 7D, 40D, 350D, )
    I szeroko i dobrze.
    Ponadto 16-35L (MK II)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    A może nasz kolega zadałby sobie trochę trudu i poszukał wiadomości zamiast zakładać nowy wątek. Tematy jaki obiektyw były wałkowane setki razy. Co pojawia się nowa osoba to zaraz z super pytaniem co kupić.

A ja mam pytanie dlaczego nie szukacie w bazie która już jest???
    Kupicie potem będziecie robić zdjęcia cegieł albo tablic testowych bo "wydaje mi się że coś jest nie tak"

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem ale chyba wiele osób się ze mną zgodzi.

Założyłem nowy wątek by mieć jak najświeższe informacje...a nie szperać godzinami w historii. Raz, że nie mam na to czasu, dwa...że chyba tylko Tobie (kolego) przeszkodził nowy wątek. Kto chciał to się podzielił swoim doświadczeniem i za to jestem wdzięczny

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dodam jeszcze - jasne, że pytam co kupić...bo fotografuję głównie z powietrza (www.betterfly.pl) , ale też sporo na ziemi. Czasem w ciasnych i dość ciemnawych pomieszczeniach, gdzie szeroki kąt jest jak znalazł. Co do obiektywu 24-70 to ani on nie jest szeroki ani dobrze nie działa z MARK II , bo od razu po zakupie trzeba go wysyłać na ostrzenie. Nie był zaprojektowany pod pełną klatkę. Rozważę 12-24 i 16-35
    Ostatnio edytowane przez flymike ; 25-08-2010 o 13:10 Powód: Automerged Doublepost
    High Flying Idea

www.betterfly.pl

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Założyłem nowy wątek by mieć jak najświeższe informacje...a nie szperać godzinami w historii. Raz, że nie mam na to czasu[...]
    A kogo to obchodzi?
    [...]dwa...że chyba tylko Tobie (kolego) przeszkodził nowy wątek[...]
    Nie tylko jemu. Powielanie popularnych tematów, to zwykłe zaśmiecanie forum.
    Jest to też w sprzeczności z Regulaminem forum pkt3

[...]24-70[...]Nie był zaprojektowany pod pełną klatkę[...]
    A pod co?
    C-F-K - forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    A kogo to obchodzi?

Nie tylko jemu. Powielanie popularnych tematów, to zwykłe zaśmiecanie forum.
    Jest to też w sprzeczności z Regulaminem forum pkt3

A pod co?
    Na 8 kupionych przez moich znajomych 24-70 7 trafiło do ostrzenia pod MARK II
    Także sam sobie odpowiedz pod co. 24-70 to stara konstrukcja która z nowymi Body nie za bardzo działa jak widać.

Co do zaśmiecania forum - to myślę, że Twoje czepianie się i gadanie nie na temat bardziej je zaśmieca niż moje "powielanie popularnych tematów".
    Choć wątpliwe by na tym forum było wcześniej pisane dokładnie o tym czego szukam - czyli kompatybilnego szerokiego kąta do MARK II.
    High Flying Idea

www.betterfly.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów