Wg mnie nie. Nawet jak masz zamknieta wbudowana lampe blyskowa to kropla deszczu moze sie tam dostacZamieszczone przez gietrzy
.
I tu mamy odpowiedz czemu profi body z uszczelnieniami nie maja wbudowanej lampy![]()
Wg mnie nie. Nawet jak masz zamknieta wbudowana lampe blyskowa to kropla deszczu moze sie tam dostacZamieszczone przez gietrzy
.
I tu mamy odpowiedz czemu profi body z uszczelnieniami nie maja wbudowanej lampy![]()
Dzięki kochani
Fajne te kondomyMoże jakiś sobie sprawię w przyszłości. Na razie kombinuję kaskę na EF 17-40/f4. Rozwalił mnie ten obiektyw. Testowałem też Sigmę 18-50/2.8, ale ma koszmarny autofokus. Bardzo łamie kąty przy krótkiej ogniskowej i poduszkę ma dość sporą.
Za to dziś w firmie strzelałem jakieś packshoty do katalogu Minoltą 5DStatyw mnie wkurzył i zacząłem robić fotki z wykorzystaniem AntiShocka - genialna sprawa
![]()
i jak? można tym robić po pijaku?Zamieszczone przez Teo
;-) jak masz doświadczenie z IS to jak to to się ma do tego???
Heh, myślę, że obydwa systemy mają podobną sprawność. w Minolcie jest ten plus, że masz to w body i działa z każdym szkłem (jest tylko jeden obiektyw makro w ofercie Minolty, przy którym nie działa AntiShock). W pracy bawiłem się kiedyś M7D z tele 300mm i na 1/30 sek. z ręki robiłem foty napisów reklamowych w sklepie - wychodziły ostre na maksa
No, ale "no body's perfect"Gdyby tak połączyć ergonomię Nikona z elektroniką Canona i AntiShockiem Minolty to...mielibyśmy aparat stulecia
![]()
ergonimia Nikona?Zamieszczone przez Teo
chyba miało być minolty
...
reszta się zgadza![]()
No Nikon D70 jest świetnie zaprojektowany jeśli chodzi o przyciski i dostęp do funkcji. M7D to już w ogóle wypas pod tym względem. Nikon D2X to już w ogóle bajka... Tak swoją drogą to miałem kupić Nikona D70s, ale nie wyszło i zostałem w CanonieAle nie żałuję... Teraz już bym się nie zamienił
![]()
Ty chyba nie znasz roznicy pomiedzy "ostre" a "nieporuszone" ?Zamieszczone przez Teo
![]()
Deszczyk nie groźny dla aparatu, L-ki też sobie jakoś radzą. Uważajcie natomiast na pozostałe obiektywy - te nie lubią deszczu a nawet wilgoci.