Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: 20D i deszczyk

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    A deszczyk i lampa to już zupeeeełnie inna bajka.
    Wg mnie nie. Nawet jak masz zamknieta wbudowana lampe blyskowa to kropla deszczu moze sie tam dostac .
    I tu mamy odpowiedz czemu profi body z uszczelnieniami nie maja wbudowanej lampy

Początki nałogu

Domyślnie

Dzięki kochani

Fajne te kondomy Może jakiś sobie sprawię w przyszłości. Na razie kombinuję kaskę na EF 17-40/f4. Rozwalił mnie ten obiektyw. Testowałem też Sigmę 18-50/2.8, ale ma koszmarny autofokus. Bardzo łamie kąty przy krótkiej ogniskowej i poduszkę ma dość sporą.
    Za to dziś w firmie strzelałem jakieś packshoty do katalogu Minoltą 5D Statyw mnie wkurzył i zacząłem robić fotki z wykorzystaniem AntiShocka - genialna sprawa

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo
    i zacząłem robić fotki z wykorzystaniem AntiShocka - genialna sprawa
    i jak? można tym robić po pijaku? ;-) jak masz doświadczenie z IS to jak to to się ma do tego???

Początki nałogu

Domyślnie

Heh, myślę, że obydwa systemy mają podobną sprawność. w Minolcie jest ten plus, że masz to w body i działa z każdym szkłem (jest tylko jeden obiektyw makro w ofercie Minolty, przy którym nie działa AntiShock). W pracy bawiłem się kiedyś M7D z tele 300mm i na 1/30 sek. z ręki robiłem foty napisów reklamowych w sklepie - wychodziły ostre na maksa
    No, ale "no body's perfect" Gdyby tak połączyć ergonomię Nikona z elektroniką Canona i AntiShockiem Minolty to...mielibyśmy aparat stulecia

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

...ergonomię Nikona z elektroniką Canona i AntiShockiem Minolty to...mielibyśmy aparat stulecia
    ergonimia Nikona? chyba miało być minolty ...

reszta się zgadza

Początki nałogu

Domyślnie

No Nikon D70 jest świetnie zaprojektowany jeśli chodzi o przyciski i dostęp do funkcji. M7D to już w ogóle wypas pod tym względem. Nikon D2X to już w ogóle bajka... Tak swoją drogą to miałem kupić Nikona D70s, ale nie wyszło i zostałem w Canonie Ale nie żałuję... Teraz już bym się nie zamienił

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W pracy bawiłem się kiedyś M7D z tele 300mm i na 1/30 sek. z ręki robiłem foty napisów reklamowych w sklepie - wychodziły ostre na maksa
    Ty chyba nie znasz roznicy pomiedzy "ostre" a "nieporuszone" ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz

Domyślnie

Deszczyk nie groźny dla aparatu, L-ki też sobie jakoś radzą. Uważajcie natomiast na pozostałe obiektywy - te nie lubią deszczu a nawet wilgoci.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów