-
Najlepsza stałka do 5DmkII do 2000zł?
Witam,
Jako że to mój pierwszy post tutaj, wypadało by się przywitać
więc, jestem Adrian, witam wszystkich serdecznie 
Przechodząc do rzeczy, zaraziłem szwagra fotografią. Jako że osobiście siedzę w Nikonie, zbytnio mu nie pomogę przy doborze sprzętu bo on po oglądnięciu sampli z różnych puszek wybrał system Canona - kolorki tegoż systemu najbardziej mu odpowiadały a to była jego główna stała decyzyjna że tak sie wyrażę :P
Szwagier chce polecieć odrazu z grubej rury i kupić 5D mark II. Na początku uparł się na Canona 50 1.4 jako pierwszy i jak narazie główny obiektyw. Odradziłem z powodu mydła na 1.4 (po co kupować szkło 1.4 jak skorzysta się z niego dopiero na f2.0?) Potem poszukał, i uparł się na Sigmę 50 1.4 HSM. Również odradziłem, spowodu niezbyt celnego AF i również mydła na 1.4.
Nie wiem czy słusznie odradziłem mu te szkła, bo zawsze są osoby które sobie je chwalą, ale że są osoby które miały z tymi szkłami problemy poradziłem żeby poszukał jeszcze coś innego, i jasnego i ostrego, wkońcu musi coś takiego być do 2000zł 
Pytanie do Was: jaka stałka (bo tylko stałki wchodzą w grę) byłaby najlepsza do w.w. Canona 5D, światło max 1.8 (bardzo mile widziane 1.4), względnie ostra od pełnej dziury (czyli nie mydło tylko obraz zadowalająco ostry) i w cenie do 2000zł? Help
Uprawnienia umieszczania postów