Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Obiektyw

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art. Zobacz posta
    No dobra a jak to będzie wyglądać z tym wszystkim co wcześniej napisałem nada sie jakoś? I który lepszy?
    Moim zdaniem ten 70-210/3.5-4.5 wypada lepiej od Tamponów. Jednak do sportu na hali czy koncertów to nadal będzie dość ciemno. Ale jeśli nie masz więcej kasy, to i tak raczej nic lepszego nie kupisz.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A z tych dwóch co podaliście który lepszy 70-210 czy 55-250? Mi sie wydaje ze jak dla mnie przedłużenie przy okazji kita to ten 55-250 najwyżej poczekam ten miesiąc czy dwa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i chodzi mi bardziej o makro, takie trochę ma być to uniwersalne wiem ze ciężko z tym ale jak na razie wole tak niż kupić a później sprzedawać bo do końca nie wiem co wole bardziej (sport to bardziej jakieś zawody na otwartym terenie niż hala)
    Ostatnio edytowane przez Art. ; 24-08-2010 o 11:31 Powód: Automerged Doublepost
    Eos 500 D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=48318
    70-210:
    + AF
    + pod FF
    + minimalnie jaśniejszy
    - nieprodukowany

55-250:
    + zakres
    + stabilizacja

Jeśli chcesz szkło typowo do macro to kup Cosine/Vivitara/Soligora (różne nazwy, ta sama konstrukcja) 100/3.5 Macro z soczewką 1:1. Po około 400zł na allegro chodzą. Albo kup Heliosa, pierścienie pośrednie, przejściówkę m42, a resztę odkładaj na dobre tele. Bo tak jak pisałem, macro w nazwach tamtych obiektywów, to z makro ma niewiele wspólnego.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No ale da sie tym coś ustrzelić z makro na zdjęciach widziałem wiec sadze ze chyba poczekam i wezmę któryś z nich bo jak na moje potrzeby będą uniwersalne a nie wydam na razie na tele 2 tys zl ;p
    jeszcze poczekam na innych wypowiedzi
    Ostatnio edytowane przez Art. ; 24-08-2010 o 12:06 Powód: Automerged Doublepost
    Eos 500 D

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

55-250 z makro bez zadnych soczewek i pierscieni nie ma wiele wspolnego. czyli koszta jeszcze dodatkowo rosną. ale jako lekkie tele jak najbardziej polecam.

Domyślnie

zaitsev dobrze napisał kupo heliosa 58/2 + pierścienie pośrednie + adapter m42 i popróbuj z makro, ja tak zrobiłem koszt to 79zł + nie wiem ile helios bo jego akurat miałem. Do obiektywu poprostu dozbieraj
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A powiedźcie jak jest z wytrzymałością tego C 55-250 bo z tego co czytałem to chyba są problemy z bagnetem, i z jego plastikowa konstrukcja, mimo starań i ostrożności zawsze można puknąć gdzieś to już te za 500 zl są solidniejsze coraz mniej mi się on podoba a wydac do tego 800-1000 zl nie ciekawie :sad:
    Eos 500 D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zależy jak traktujesz sprzęt. Bo ja natomiast ostatnio widziałem jakiegoś Tamrona 70-300 z pierścieniem ogniskowych kręcącym się o 360 stopni... Wszystko się może rozlecieć, ale to jest jeden przypadek na tysiąc...

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Miałem 70-200/f4 L, miałem 70-210/f3.5-4.5, teraz mam właśnie 55-250. Do Lki tęsknię jedynie z powodu szybkiego AF, który na 1D wymiatał Obrazek z Lki i 55-250 jak dla mnie amatora jest prawie taki sam, dodatkowo IS potrafi bardzo pomóc w tym drugim (używam na 40D). Co do plastikowego bagnetu to po prostu lepiej nie tłuc o przeszkody i będzie ok AF też daje radę, chociaż nie jest idealnie.
    All in all, polecam 55-250, dla mnie z perspektywy czasu warto było podreperować budżet sprzedając Lkę i zaopatrując się w to sympatyczne i atrakcyjne zakresowo szkło jakim jest 55-250.
    5D, stałki, zoomy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Flender a nie miałeś przypadku ze w coś delikatnie pukneles otarłeś zachaczył ktoś Ci o obiektyw itp itd? rożnie bywa miedzy ludźmi
    srry Fleder
    Ostatnio edytowane przez Art. ; 25-08-2010 o 20:08 Powód: Automerged Doublepost
    Eos 500 D

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów