bardzo ładnie, przyjemne kadry, fajnie pokazują klimat ślubno-weselny, tylko na 2 trochę niefortunnie wyszła stopa p młodej;]
bardzo ładnie, przyjemne kadry, fajnie pokazują klimat ślubno-weselny, tylko na 2 trochę niefortunnie wyszła stopa p młodej;]
Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....
Bardzo dobry materiał. Gratuluję![]()
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Wszyscy chwalą no to teraz trzeba czekać aż tu wpadnie Micles![]()
Albo Hiszpańska Inkwizycja![]()
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Brawo! Świetne zdjęcia tutaj jak i reszta na blogu!
Witam,
Przede wszystkim przepraszam za brak numeracji, następnym razem się poprawię.
Dziękuję za komentarze. Co do "krzywych" zdjęć - to nie jest przekrzywiony kadr, tylko brak centralnej perspektywy. Nie zawsze w reportażu mogę się ustawić centralnie do symetrycznego kadru, nie zawsze CHCĘ. Reportaż żyje własnym życiem, staram się, aby kadr był ciekawy, ale przede wszystkim zależy mi na treści, czyli na emocjach, zabawnej mimice (jak na przykładzie portretu w kościele). Oczywiście, mogłabym prostować i kadrować w Photoshopie i czasem rzeczywiście tak robię, ale uznałam, że tym zdjęciom nie jest to specjalnie potrzebne. Zupełnie inaczej patrzę na plener. Tam ma się pełną kontrolę nad kadrem i należy ją wykorzystać.
Co do pytania o konwersję dwóch zdjęć do BW - oddajemy w reportażu około 35-40% czarno-białych zdjęć. Reszta to kolor. Są przeciwnicy takiego zróżnicowania, ale póki co, ja trzymam się tych proporcji. Tu akurat na 15 zdjęć, wybrałam 2 bw.
Jeszcze raz wielkie dzięki za odzew!!
BDB materiałGratuluję!
Fotografia Ślubna Wągrowiec Pałuki Wielkopolska >> www.slubne-paluki.pl <<
Dziękuję bardzo :-)
Tak, podoba się, szkoda że tak późno tu zajrzałem.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...