Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Efekt High Key w pejzażach...

Mieszany widok

Domyślnie Efekt High Key w pejzażach...

pomógłby mi ktoś, jak zrobić w PS high key w pejzażu czy są inne procedury niż przy portretach? pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A mógłbyś najpierw wytłumaczyć, jak rozumiesz High Key? Jakoś nie bardzo wiem, jak to ma wyglądać w krajobrazie, czy w ogóle można na tym polu mówić o HK.
    Chodzi o coś takiego? http://www.maciej-leszczynski.pl/gallery/image/id/15 - do tego raczej wystarczy trochę prześwieltlić scenę i pomachać suwaczkami przy wołaniu.

Domyślnie

No właśnie o takie cuś mi chodzi

Dopiero zaczyna Awatar delf77

Domyślnie

zdjecia macieja sa wykonywane na dlugich ekspozycjach (przy uzyciu filtrow np nd x 400,czesto w dzien) , mysle ze tu nie ma duzo obrobki , to zwykly proces zmiany kolorowej foto na bw i mala korekcja suwakami ( piana morka , fale na dlugim czasie staja sie jasna plama , tak samo niebo jest jasne + ciemne elementy - jak tutaj kamien = normalne zdjecie ; mysle ze to tak samo jak zrobic ciemny element na jasnym tle czyli uzywajac odpowiedniego kontrastu , zobacz folio autora i zobaczysz ze tutaj glownie chodzi dobrze zrobione zdjecie B i W i kontrast

Domyślnie

Mam ten filtr i też naświetlałem zdjęcia itd. ale mi chodzi o sama obróbkę w PS Pokaże jak moje wyszło:

Uploaded with ImageShack.us

Domyślnie

dodac wiecej kontrastu (bo blado wyglada) no i bedize ok . http://plfoto.com/zdjecie,krajobraz,...u,1930919.html tu jakis moje na dlugim , kilka na dlugim ale kolorowe w folio . jakos malo mam czasu na nd400 ;/

Domyślnie

Bardzo fajne, a jak uzyskać tak wyraźne czarne pale? bo z kontrastem nie do końca tak to wychodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawello91 Zobacz posta
    Bardzo fajne, a jak uzyskać tak wyraźne czarne pale? bo z kontrastem nie do końca tak to wychodzi.
    hmmm , same wyszly takie czarne ( nawet ciut rozjasniane czernie zeby wydobyc detale ) , nie przepalam specjalnie sceny , staram sie ja naswietlic poprawnie +- , a potem uzyskac jakis efekt(raw) kiedy widze ze kadr mi pasuje ..

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Podciągnij czernie i będzie ok.
    Choć wydaje mi się że musiałbyś zmniejszyć deczko ekspozycję.
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Domyślnie

Zdjęcia były celowo przepalane ale mam RAW wiec luz. pokombinuje coś

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów