Dzięki za link. Najpierw autor mówi, że zrobił reportaż korzystając ze światła zastanego a chwilę później, że korzystał z 3 lamp błyskowych i zaczyna wyciągać modyfikatory (softboxy itp.).
Hmmm... ja jakoś inaczej odbieram pojęcie światła zastanego i pewnie dlatego nie fotografuję dla NG
Zdjęcia świetne bez dwóch zdań!
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Handelson, wydaje mi się , że niedokładnie się wsłuchałeś w to, co TT mówi...
Tomaszewski mówi, że z reguły fotografuje w świetle zastanym, a w tym wypadku (kopalnia) zmuszony jest użyć lamp błyskowych. Ja nie widzę tu sprzeczności.
Ostatnio jest jakaś duża nagonka na tego fotografa na blogach, zarzucano mu nawet fotomontaże ...
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Nagonka jest na każdego, kto się wyróżnia. Jeździli po Gudzowatym, jeżdżą po Tomaszewskim. Pewnie kolejnym będzie micles ;-)
No to pojawiłby się kolejny "młody gniewny" i stwierdziłby, że: "przerost formy nad treścią". :-D
Ale fajny OT! :-D