Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: problem z allegro POMOCY

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łwc

Domyślnie problem z allegro POMOCY

witam, jakiś miesiąc wystawiłam obiektyw na aukcję, kupiec znalazł się szybko, dostałam potwierdzenie od allegro że pieniążki zostały wysłane na konto opcją "płacę z allegro" oczywiście napisałam kontrahentce że obiektyw wyślę gdy tylko pieniążki pojawią się na koncie.Po tygodniu Pieniążki się nie pojawiły, napisałam do dziewczyny że nadal czekam na pieniążki ( wiem jak to jest jak się na coś czeka ) no to ona mi pisze ze juz dawno wysłała, że może mi przysłać potwierdzenie i przysłała w formie pdf i jest że ta i ta osoba wysłała na to i na to konto, tyle ze to konto na które ona pieniądze wysłała wcale nie jest moje takie jakie było na aukcji podane tylko zupełnie inne, oczywiście napisałam to jej a ona na to że to nic nie szkodzi, że to allegro pierw wysyła do siebie a potem do mnie, poczekałam jeszcze trochę aż w kocu uzgodniłyśmy że sprzedam obiektyw komuś innemu, a gdyby pieniążki jakimś cudem znalazły się u mnie na koncie od razu je odeślę. Dziś dostałam wiadomość od niej, że konsultowała się z allegro i allegro jej odpisało że JEDNAK PIENIĄŻKI SĄ U MNIE NA KONCIE :confused. oczywiście tez dostałam maila od allegro że proszą o wyjaśnienie itp. odpisałam czy mogliby mi podać numer bankowy na który pani wysłała pieniądze i czekam na odp.. mój numker czy jest ok sprawdzałam już chyba ze 100 razy, wiadomo jak to serce skacze gdyby się pomyliło w numerze i obiektyw bym musiała wysłać za darmoszkę.

czy ktoś był w podobnej sytuacji, zupełnie nie wiem co mam robić. Oczywiście na moje konto bankowe juz przychodziły pieniążki z allegro, a to z wygranej, więc z nim jak najbardziej ok .

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

A czy przypadkiem nie jest tak, że pieniądze są na twoim koncie "płacę z allegro"?
    Żeby je mieć na swoim w banku, musisz je przesłać si siebie i tyle.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

a nie jest tak (nie orientowalem sie) ze kupujacy musi potwierdzic otrzymanie przedmiotu?

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na to wygląda, że pieniądze są na koncie Allegro przypisanym do Twojej osoby. Musisz skonfigurować na swoim koncie użytkownika na Allegro funkcję "Płacę z Allegro", tam wpisujesz numer swojego konta bankowego i zlecasz przelew tych pieniędzy.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

warto przeczytać, aby rozwiaż wątpliwości:

http://di.com.pl/news/31392,0,Place_...e_pozniej.html
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Domyślnie

Za RNz
    PZA (Płacę z Allegro) działa tak, że kupujący wpłaca kasę na konto Allegro.pl. Logujesz się na allegro, konfigurujesz płatności PZA i z poziomu allegro wypłacasz kasę na swoje konto bankowe
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    warto przeczytać, aby rozwiaż wątpliwości:

http://di.com.pl/news/31392,0,Place_...e_pozniej.html
    Jeżeli allegro rzeczywiście tak mocno naciska na korzystanie z tej opcji to mają w tym na pewno jakiś cel. Nie wiem jaka jest średnia wartość wszystkich towarów sprzedawanych za pośrednictwem allegro w ciągu dnia, ale podejrzewam, że można spokojnie założyć kwoty rzędu milionów. Czyli na koncie przejściowym na które trafiają wpłaty z PzA mogą mieć naprawdę ładną sumkę, która np. co noc ląduje na lokacie overnight.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Jeżeli allegro rzeczywiście tak mocno naciska na korzystanie z tej opcji to mają w tym na pewno jakiś cel. Nie wiem jaka jest średnia wartość wszystkich towarów sprzedawanych za pośrednictwem allegro w ciągu dnia, ale podejrzewam, że można spokojnie założyć kwoty rzędu milionów. Czyli na koncie przejściowym na które trafiają wpłaty z PzA mogą mieć naprawdę ładną sumkę, która np. co noc ląduje na lokacie overnight.
    I to jest święta prawda,z tego też powodu opcję "Płacę z Allegro" mam wyłączoną,nie dość że pobierają wysokie prowizje to jeszcze zarabiają na przetrzymywaniu cudzych pieniędzy na swoim koncie.
    A odnośnie autorki postu to pewnie przelew jest na jej koncie w Alledrogo,tyle tylko że nie ma skonfigurowanej opcji.Uważam że Allegro deczko wali w gumki gdyż domyślnie ta opcja powinna być uruchamiana na wyraźne życzenie sprzedającego,a jest odwrotnie,to sprzedający musi ją wyłączyć,bynajmniej w moich aukcjach się pojawiała,choć nie miałem zamiaru z niej korzystać.

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamowski1 Zobacz posta
    sprzedający musi ją wyłączyć
    Niestety nie da się wyłączyć... Allegro dało d... w tej sprawie.
    Ja na swoich aukcjach wyraźnie piszę, że taka forma płatności mnie nie interesuje - tylko przelew na konto. W razie problemów mam dowód, że ostrzegałem.
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów