Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Torba foto dla kobiety (damskie torby foto)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trudno znaleźć fajną, kobiecą torbę na sprzęt jeśli jednocześnie chce się, aby była 1. wygodna, 2. lekka, 3. pojemna, 4. bezpieczna dla sprzętu, 5. ładna.
    I od razu powiem, że sama jeszcze takiej nie znalazłam. Aktualne rozwiązanie kompromisowe: Lowepro Flipside na plecach (doskonały zwłaszcza jeśli muszę dźwigać 5dII z gripem i 70-200/2,8), plus Lowepro inverse 200 z przodu/ w pasie, idealnie działa przy zmianie szkieł a także jako "podręcznik" z kartami, bateriami, etc. Torba nie stanowi większego problemu, kiedy fotografuję stacjonarnie, wyzwaniem są sytuacje, kiedy biegam ze sprzętem i nie mam gdzie bezpiecznie zostawić klamotów - wtedy zestaw Flipside plus Inverse sprawdza się najlepiej.
    Gdybym natomiast chciała kupić coś ładnego i tylko dla przyjemności (bo wątpię, żeby taka torba sprawdziła się np. w streecie), to wybrałabym coś z oferty Jill E, np. taką:

zresztą TUTAJ można przeczytać bardzo fajny opis tej torby, ozdobiony między innymi takimi fotami:

nie uważacie, że fajnie to wygląda? Sama pewnie nabędę kiedyś taką torbę, ew. coś innego z tej firmy, bo ogólnie design bardzo mi się podoba, ale jak na razie mam inne plany zakupowe, więc szaleństwa poczekają.
    http://www.jill-e.com/

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Mam, używam, fajna- choć 85L wyciągać trzeba dwoma łapkami.
    Kalina, gratuluję. Torebka na szkła naprawdę ekstra! Klasa!

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Bulit NY - mają w ofercie torby fotograficzne, na przykład takie jak ta...)
    Fajne, nie wysyłają do PL. Ale na ibeju powinny być...

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    AMMarshal - mam (powiedzmy, że na zbyciu) torbę Crampler Muffin Top 7500.(...)
    Będziesz w Bornym zdaje się? Jeśli chcesz to zabiorę i sobie obejrzysz. Może wpadnie Ci w oko. U mnie leży bo najczęściej tacham wszystko a w niej się moje graty nie mieszczą.
    Handelson, obawiam się że może być za duża ale weź ją ze sobą, jeśli do tego czasu nie kupię to wezmę ją jak się spodoba Kamili.

Cytat Zamieszczone przez katharsis Zobacz posta
    Trudno znaleźć fajną, kobiecą torbę na sprzęt jeśli jednocześnie chce się, aby była 1. wygodna, 2. lekka, 3. pojemna, 4. bezpieczna dla sprzętu, 5. ładna.
    (...)
    Gdybym natomiast chciała kupić coś ładnego i tylko dla przyjemności (bo wątpię, żeby taka torba sprawdziła się np. w streecie), to wybrałabym coś z oferty Jill E, np. taką:
    (...)nie uważacie, że fajnie to wygląda? Sama pewnie nabędę kiedyś taką torbę, ew. coś innego z tej firmy, bo ogólnie design bardzo mi się podoba, ale jak na razie mam inne plany zakupowe, więc szaleństwa poczekają.
    http://www.jill-e.com/
    Torby ekstra. Dla fotografującej kobiety super!
    Ja dla mojej kobiałki szukam czegoś mniejszego, na body ze szkłem + lampa.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Awatar Słonko
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja noszę normalną Lowepro nova 200, mieści się tam 5d bez gripa z 85/1.2 i jeszcze jedno szkło np. 35/1.4 i do tego lampa 580ex, wszystko to kwestia przyzwyczajenia.. sprzęt w torbie ma być bezpieczny a czy torba ładna czy brzydka to już kwestia gustu..

Miasto
    Wolbórz

Domyślnie

Zerknij na torby na stronie kellymoorebag.com

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Słonko Zobacz posta
    Ja noszę normalną Lowepro nova 200, mieści się tam 5d bez gripa z 85/1.2 i jeszcze jedno szkło np. 35/1.4 i do tego lampa 580ex, (...)
    Słonko, mam taką samą jak Ty. Bardzo dobry wybór! Szukam jednak czegoś dodatkowego, bo w tej już się sprzęt nie mieści: 2x body (jedno z gripem) + szkła + lampy...
    Kobietę chcę dociążyć. Ale postawiła warunek, że torba ma się jej podobać...

Cytat Zamieszczone przez hansiq Zobacz posta
    Zerknij na torby na stronie kellymoorebag.com
    Fajne, tak jak te podesłane przez Kalinę. BTW - te ichnie e-shopy nie wysyłają do PL, trzeba by z ibeja.

Poza tym szukam czegoś w cenie do $100/300PLN.

Zamówiłem kilka dni temu w jednym e-sklepie Crumplera Pretty Bella 3000. Na drugi dzień telefon, że jednak nie mają na stanie. Pieniądze miałem z powrotem na drugi dzień.

Może ktoś wie, gdzie od ręki dostanę tę torbę??
    Wyjazd mam niedługo, pilne się robić zaczyna...
    Adam Marczak Marshall

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Adamie - zadzwoń do nich http://www.fotoit.pl/index.php może mają ten model.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Może ktoś wie, gdzie od ręki dostanę tę torbę??
    Na allegro jest taki ktoś jak Abadonka. Kupowałem tam crumplery. Może mają?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Póki co padło na Crumpler Pretty Bella 3000 ale jestem trochę sceptycznie nastawiony, bo torba zapinana jest tylko na rzep i plastikową złączkę - nie ma zamka... Nie mam możliwości pomacania tej torby, nie jestem pewien, czy sprzęt z niej nie wyleci przypadkiem.
    Ja posiadam Crumpler Pretty Bella 7500 (jest chyba tej samej wielkości co Muffin Top 7500). Sprzęt mi z niej nigdy nie wyleciał, nie ma zamka, ale rzep jest sporej wielkości i jest naprawdę mocny. Wadą jak dla mnie jest ta plastikowa złączka, gdyż jest ona dosyć schowana pod tym rzepem, co utrudnia trochę szybkie zapinanie i odpinanie...

I przez to, bardzo często nie zamykam torby na złączkę... i efekt jest taki, że dynda ona sobie pod torbą i przy chodzeniu uderza o nią...

W torbie mam: 450D z podpiętym Tamronem 17-50, z boku C85/1.8 i Fisheye Samyang, oraz lampa 480EXII
    Ewentualnie można postawić aparat pionowo, to wtedy z boku będzie jeszcze trochę miejsca na jakieś drobiazgi, a do wykorzystania zostały mi jeszcze przegródki:

Prośby do Was:

- czy zapięta torba Crumpler Pretty Bella dobrze zabezpiecza sprzęt??
    Moim zdaniem tak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kana Zobacz posta
    Ja posiadam Crumpler Pretty Bella 7500 (jest chyba tej samej wielkości co Muffin Top 7500). Sprzęt mi z niej nigdy nie wyleciał, nie ma zamka, ale rzep jest sporej wielkości i jest naprawdę mocny. Wadą jak dla mnie jest ta plastikowa złączka, gdyż jest ona dosyć schowana pod tym rzepem, co utrudnia trochę szybkie zapinanie i odpinanie...

I przez to, bardzo często nie zamykam torby na złączkę... i efekt jest taki, że dynda ona sobie pod torbą i przy chodzeniu uderza o nią...

W torbie mam: 450D z podpiętym Tamronem 17-50, z boku C85/1.8 i Fisheye Samyang, oraz lampa 480EXII
    Ewentualnie można postawić aparat pionowo, to wtedy z boku będzie jeszcze trochę miejsca na jakieś drobiazgi, a do wykorzystania zostały mi jeszcze przegródki:

Moim zdaniem tak.

Mogę się pod tym co koleżanka napisała podpisać, sam mam od ponad 3 lat model PrettyBoy7500, teraz już jej prawie nie używam bo aparat ląduje w Sticky Date, do torby wsadzałem maksymalnie korpus + 2 szkła, torba jest dość głęboka więc w większości wypadków starczają rzepy, niestety nie są one już tak mocne jak na początku ale nie ma cudów, na szczęście jest jeszcze zapięcie na klips i wtedy nie ma opcji żeby coś wyleciało.Jeżeli chodzi o jakość wykonania to naprawdę jest to klasa sama dla siebie, przy ulewnym deszczu wszystko suchutkie, baaaaardzo łatwo się czyści.Z czystym sumieniem mogę polecić.
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Miasto

Domyślnie

Oglądałem Crumpler Muffin Top 7500, za duża trochę była.

Kana, ostrowin, po części za waszą namową...

The winner is... Pretty Bella 5500.

Pretty Bella 5500 jest dla Kamili w sam raz. Podoba się, jest zadowolona.
    Dobrze, że nie kupiłem modelu 3000, bo byłby za mała.

Torba ta mieści bez problemów body wielkości 40D z zapiętym obiektywem, lampę błyskową, portfel, jakieś drobiazgi.
    Jeśli się postarać i pokombinować z przegródkami wejdzie jeszcze z jeden obiektyw. Ale póki co ja tacham większość sprzętu, więc ta jest jak ulał.

Torba sprawia dobre wrażenie. Wygląda na solidnie wykonaną, materiał gruby, jest sztywna, trzyma fason!
    Ta dobrej, australijskiej firmy torba nie jest szyta w Chinach!
    Made in Vietnam. Rzeczywiście z Australii mają trochę bliżej.
    .
    Adam Marczak Marshall

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów