Cytat Zamieszczone przez Kana Zobacz posta
Ja posiadam Crumpler Pretty Bella 7500 (jest chyba tej samej wielkości co Muffin Top 7500). Sprzęt mi z niej nigdy nie wyleciał, nie ma zamka, ale rzep jest sporej wielkości i jest naprawdę mocny. Wadą jak dla mnie jest ta plastikowa złączka, gdyż jest ona dosyć schowana pod tym rzepem, co utrudnia trochę szybkie zapinanie i odpinanie...

I przez to, bardzo często nie zamykam torby na złączkę... i efekt jest taki, że dynda ona sobie pod torbą i przy chodzeniu uderza o nią...

W torbie mam: 450D z podpiętym Tamronem 17-50, z boku C85/1.8 i Fisheye Samyang, oraz lampa 480EXII
Ewentualnie można postawić aparat pionowo, to wtedy z boku będzie jeszcze trochę miejsca na jakieś drobiazgi, a do wykorzystania zostały mi jeszcze przegródki:

Moim zdaniem tak.

Mogę się pod tym co koleżanka napisała podpisać, sam mam od ponad 3 lat model PrettyBoy7500, teraz już jej prawie nie używam bo aparat ląduje w Sticky Date, do torby wsadzałem maksymalnie korpus + 2 szkła, torba jest dość głęboka więc w większości wypadków starczają rzepy, niestety nie są one już tak mocne jak na początku ale nie ma cudów, na szczęście jest jeszcze zapięcie na klips i wtedy nie ma opcji żeby coś wyleciało.Jeżeli chodzi o jakość wykonania to naprawdę jest to klasa sama dla siebie, przy ulewnym deszczu wszystko suchutkie, baaaaardzo łatwo się czyści.Z czystym sumieniem mogę polecić.