the silence is deafening
Na razie nie widzę żadnej różnicy w stosunku do mojego S90. Zewnętrznie taki sam, może we wnętrzu jakieś zmiany ?
EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
SergioM
2marekm mam pytanie odnośnie s90. Jak szybko reaguje na wciśnięcie spustu migawki tzn jak szybko robi zdjęcie. Myślę o kupnie tego aparatu lub jego następcy a chodzi mi o to czy jak będę chciał zrobić zdjęcie dziecku, nacisnę spust to czy mam szansę utrwalić go jeszcze na zdjęciu.
Dwa ważne pytania dot. s95. Czy to prawda że w trakcie filmowania nie można korzystać z zoom'u optycznego i autofocusa?
40d, tamron 17-50, EF 70-200 f/4 L USM,
Moim zdaniem warto troszkę dołożyć i wziąć s95, choćby dla różnic już wymienionych przez SergioM. Mnie przekonała tak naprawdę możliwość wybrania proporcji zdjęć. Kadrując widzę obraz w 3:2, co znacznie ułatwia sprawę. Jeśli później coś mi jednak nie gra, mogę w DPP uzyskać kadr 4:3 i właściwie nie ma straty. Niby pierdoła, ale naprawdę przydatna. Będę śledził wątek, więc w razie czego odpowiem na pytania.
Mnie najbardziej interesuje jakość zdjęć w trybie macro. Mam taką potrzebę by móc fotografować detale wielkości zegarka w przyzwoitej jakości bez konieczności targania z sobą lustrzanki ze szkłem macro.
fotografia & jazz
Funkcji makro nie miałem okazji widzieć. Jutro rano zrobię kilka zdjęć i wrzucę.