Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Głowica na ptaki do C 400/5.6L

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie -

Krzychoo, a ja mam pytanie, bo oglądałem Twoje zdjęcia z galerii, b. mi się podobało wiele z nich..

Powiedz jakiego TC używasz, EXt. C 1.4 v. II? Czy myślisz, że może być zauważalna różnica w jakości między używaniem wersji II a III (tej nowej) - innymi słowy warto kupować nową wersję czy nie?

AF się przydaje jakoś czy ostrzysz wtedy gł/wyłącznie manualnie - a jeśli tak to czy normalnie przez wizjer, czy może Liveview? Jak duża jest Twoim zdaniem strata jakości - z tego że używasz takiego zestawu (z TC 1.4) rozumiem, że to się zdecydowanie bardziej opłaca niż robienie croppingu.. Mam już ten obiektyw i faktycznie nie jest ciężki - natomiast świetnie jest wywazony moim zdaniem razem z C50D .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I rozumiem, że z każdym TC - jeśli idzie o działanie mechanizmu ustawiającego ostrość będzie podobnie, jak z TC Canona, więc Twoje doświadczenia generalnie będę mógł odnieść do działania każdego TC (a przynajmniej TC 1.4) z tym obiektywem (jeśli idzie o pracę AF i nie będzie wielkiej różnicy..).

Na razie i tak popróbuję go "gołego", ale zastanawiam się po prostu czy opłaca mi się dokupować do niego TC - jeśli będę w stanie "goły" obiektyw spokojnie utrzymać w rękach, a światła będzie dużo (ew. dokupię Markinsa do tego).

Czytałem, że AI Servo na środkowym pkcie nawet nieźle sobie radzi, z tym, że nie wiem czy z tym TC on działa. A jak ptak siedzi na gałęzi to w sumie też używam,mogę użyć AI Servo, bo ptak się przeciez rusza - pytanie czy takie rozwiązanie zda egzamin.
    Ostatnio edytowane przez Introverder ; 23-10-2010 o 10:09 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów