zaitsev, wątpię czy jest sens ładować obiektyw za 4 tys do 450D.
A F4L przynajmniej kosztuje 2k. i z tego co czytam na optyczne wypadł bardzo dobrze.
zaitsev, wątpię czy jest sens ładować obiektyw za 4 tys do 450D.
A F4L przynajmniej kosztuje 2k. i z tego co czytam na optyczne wypadł bardzo dobrze.
moze faktycznie skoro masz na 70-200/4 to doloz te 1500 i miej zarabiste dlugie szklo![]()
Ale, kiedy bym sobie kupił takie szkiełko zaraz bym miał zamiar zmieniać aparat na np. 50D.
Będą pieniądze to się zmieni. Nie od razu Rzym zbudowano![]()
Sens ma jeśli używasz długich ogniskowych i będziesz robił przy słabym świetle. A tak właśnie napisałeś. No i portrety z tego szkła wychodzą miodne. f/4 już Ci nie da aż takiego wow.
Masz zarazem świetne tele i portretówkę.
W sumie wszystko zależy czy wolisz stałkę i ciemniejsze tele, czy jasne tele.
A puchę zmieniać dlaczego?
xxkomarxx, nie mam na sprzedaż, ale dużo czasu spędziłem z tym szkłem w rękach i też mam straszną ochotę na nie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Z drugiej strony oczywiście stałka ma też swoje zalety i daje sporo frajdy, ale za to nie ma 200mm f/2.8. :-)
Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 19-08-2010 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost
A canon 200 2,8![]()
Rincon Masz jakieś bezsensowne podejście (jak dla mnie) tego typu:
"Mam TYLKO 450d, wiec nie będę pchał się w drogie szkła"
Znam ludzi którzy do 350/400d mają podpięte szkła za 4-5 tysi i jakoś to chyba nikogo nie dziwi.
Stać cię to kupuj szkła - puszka to nie wszystko. Zresztą patrzeć na twoje podejście i dylematy to sądzę, że jakby ktoś ci podsunął zdjęcie z 450d i 50d to byś ich pewnie nie rozróżnił.
Różnice między szkłami są o wiele bardziej widoczne.
Popieram
dokup do swojego body gripa, 70-200 2.8 canona oczywiscie i bedziesz kochal ten zestaw.
zreszta - poprzegladaj foty venomera z podobnego zestawu (400d było). To Cie pewnie przekona![]()
Dokładnie. Ja mam 30d i jakoś mnie nie pili żeby kupić 50d itp jak coś to zmienię na FF ale póki co puszka niespecjalnie mnie ogranicza więc inwestuję w szkła.