kita nigdy nie używałemwięc nie wiem jak to jest, ale słyszałem że "jak na taką cenę to jest rewelacyjny" i gadają że "stosunek jakość cena przebija każdą elkę" więc na twoim miejscu bym się go tak tanio nie wyzbywał
a bardziej poważnie jeśli ktoś nie widzi szumów to jest odrobinę szczęśliwszypo prostu zazdroszczę - następnym razem będę patrzył w drugą stronę może też nie zauważę, lub będę sobie powtarzał mantrę "szumy to złudzenie" - nie widzącym (szumów) polecam fotografię w odrobinę trudniejszych warunkach długie czasy, może ir lub odrobina mgły z mniej hardcorowych tematów lub nawet wczesny wieczorek pozwoli zobaczyć i zapoznać się z owymi mitycznymi stworami (chciałem powiedzieć szumami) - oczywiście wszystko na iso 100
. generalnie to są dwa podejscia do szumów - albo wierzy się w tabelki prezentowane przez gazety i producentów - albo się patrzy i wyciąga wnioski, ja generalnie wolę opierać się na tym co widzę a nie na tym co piszą bo jak wiadomo papier jest cierpliwy i wszystko przyjmie. i nie mam zamiaru nikogo przekonywać że szumy istnieją lub nie istnieją , jak nie istnieją to fajnie jak istnieją to pewnie je można kreatywnie wykorzystać
co do wydruków to odsyłam do mojego wcześniejszego posta - również nie widziałem problemów.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Fajne foty na stronie tylko jakoś tak potwornie zaszumioneszczególnie ta pierwsza
![]()