Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Canon EOS 7D - dziwne szumy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

oj ludzie ludzie

dalej kupujcie te nowinki to sami prowokujecie canona do tego ze robi coraz wieksze szmiry, nie wazne jak bardzo skopany jest aparat, wazne ze nowy i ma pare sloganow w rekalmie

po co w ogole kupujecie te nowinki?
    czy 350 czy 300d byl zly? chcecie pracowac cale zycie na te nowinki?
    nie lepiej bylo pojechac we dwojke na fajne wakacje ze starym 300d? i porobic super fotki?

zapamietajcie sobie jedno, z canona najlepsze bylo 30d i 350d
    oraz 5d, wszystko co nowsze ma coraz gorszy obraz

trzeba bylo sobie kupic nikona d300s
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kumplowi poradzilem canona 30d, kupil nowke z przebiegiem 5 tys
    i jest wniebowziety

jeszcze mu polecalem 300d za jeszcze tansza kasa ale wolal juz dolozyc te pare stowek

moj kolega kupil 400d i pozalowal bo jego szwagier ma 350d ktory daje duzo ladniejszy obraz na wyzszych iso

te nowe aparaty to jedna wielka sciema, soft tam maskuje niedostatki sprzetowe
    a iso jest coraz bardziej oszukane, na wybieraku pisze 6400 a naprawde jest 3500

na ekraniku pisze iso 100, a sie okazuje ze aparat podbija czulosc do iso 200 jak macie wlaczone ocpje zwiazane z lepsza dynamika to i iso 400

a wy wszystko lykacie jak mlode pelikany
    wyluzujcie troche i przestancie gonic za nowosciami bo szkoda na to zycia, to tylko bezduszne maszyny, sper zdjecia mozna robic i na 300d
    Ostatnio edytowane przez Marcin5D ; 23-11-2010 o 01:17 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

taa i najlepiej kita kupic bo daje najlepszy obrazek nie porównywalny do Lek.obowiązkowo mk1,bez IS oczywiście
    kumplowi poradzilem canona 30d, kupil nowke z przebiegiem 5 tys
    i jest wniebowziety
    jakbym kupił taką nówke na Allegro to byłbym również w niebowzięty :P haa nie ma jak poprawic sobie humor przed snem

Coś już napisał Awatar tomicher

Domyślnie

Marcin5D rozumie że możesz być w jakiś sposób niezadowolony z tego co oferuje ci firma canon ale to co napisałeś w poście wyżej to raczej bzdury i nadużycie : )
    Dobrze że tak traktujesz starsze aparaty ale nie możesz pisać że są lepsze w obrazku od dzisiejszych konstrukcji.
    no offence =)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

szum na nowych apcs z dużą ilością pixeli jest wyjątkowo ochydny daje się z nim walczyć ale ma tendencję (jak zmniejszasz obrazek) do "wyłażenia" w postaci czegoś na kształt "drobnych kresek" i mówię tu o iso 100 a nie o jakimś większym. w porównaniu np. z obrazkiem z 350D to jest słabiutko.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin5D Zobacz posta
    a wy wszystko lykacie jak mlode pelikany
    wyluzujcie troche i przestancie gonic za nowosciami bo szkoda na to zycia, to tylko bezduszne maszyny, sper zdjecia mozna robic i na 300d
    Można, ale zanim się wybudzi ze stanu uśpienia, dziecko przestanie trzymać nóżkę w buzi
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    szum na nowych apcs z dużą ilością pixeli jest wyjątkowo ochydny daje się z nim walczyć ale ma tendencję (jak zmniejszasz obrazek) do "wyłażenia" w postaci czegoś na kształt "drobnych kresek" i mówię tu o iso 100
    Możesz pokazać przykład tych drobnych kresek?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofr Zobacz posta
    Kolega po prostu banding odkrył
    warto chwilę pomyśleć zanim się coś napisze, bandingu to akurat nie widzę na moich zdjęciach, a szum już tak.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Możesz pokazać przykład tych drobnych kresek?
    oczywiście

http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...89#post2066689

musisz rzucić okiem do żółtych tam dawałem porównanie oczywiście niedowiarków pełno i tam. jak dobrze popatrzysz to mój nieudolny opis szumu będzie pasował (nawet bez pomniejszania). jest tam rownież opis.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 01-12-2010 o 16:03 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    oczywiście

http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...89#post2066689

musisz rzucić okiem do żółtych tam dawałem porównanie oczywiście niedowiarków pełno i tam. jak dobrze popatrzysz to mój nieudolny opis szumu będzie pasował (nawet bez pomniejszania). jest tam rownież opis.
    Widziałem te cropy kiedyś. Ja tam żadnych kresek nie widzę, jedynie nieusunięty szum kolorowy (no niestety, nawet na niskich czułościach trochę trzeba), oraz (chyba) delikatne zmarszczki na wodzie. Ciekawi mnie jednak, że crop z 350D zmarszczek nie ma wcale, wygląda to wręcz jak jakiś gradient.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nowe aparaty mają fajne bajery, ale jakość niestety leci w dół. Jednak przy odrobienie wprawy nawet da się poprawić obrazek z 7D A że jest ponad 2 razy większy niż np. z 350D to i w rezultacie nie tak źle to wychodzi. Jednak niedosyt pozostaje, taki 350D z AF z 7D i nic więcej by do szczęścia nie było trzeba
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów