Marek C nie z Warszawy ale akurat Radom przyszedł mi pierwszy do głowy jako miejsce oddalone o ok. 100 kM od serwisu.
Marek C nie z Warszawy ale akurat Radom przyszedł mi pierwszy do głowy jako miejsce oddalone o ok. 100 kM od serwisu.
Samo istnienie przypadkow zlego potraktowania klientow bardzo zle swiadczy o serwisie, niezaleznie od ludzi potraktowanych jak nalezy.Zamieszczone przez hazan
Co mnie obchodzi 100 zadowolonych, jezeli ze mna ktos obejdzie sie jak z natretem i byle splawic.
Ja mam złe doświadczenia. O tym było w innym wątku. Ale negatywne wypowiadanie się o serwisie jako całości pewnie byłoby przesadzone. Negatywnym elementem było np doradzenie mi (zamiast usunięcie usterki AF w 20D) wyostrzanie sobie zdjęć w PS-ie. Jak również fakt niebejrzenia w kompie zjęć tekstowych, które dostarczyłem na płytce CD. Mam natomiast wątpliwości czy aby firma Canon nie olewa kwestii doposażenia i szkolenia pracown ików serwisu. Czy czasami serwis nie jest postawiony "pod ścianą" przez samego producenta lub jego regionalnego przedstawiciela.
Mam aktualnie taką sytuacje. Nowy 6d przez mc ostrzyl jak brzytwa, po tym czasie af dziala jak 3 mpx aparacik. Zero ostrosci. Dziś wysle po raz 2 na zytnią. Problem w tym, że oni nie widzą problemu. Pierwsza naprawa niby zrobiona a zero efektu. Mało tego zalezy mi na czasie, polecili rejestracje na cps, celem uzyskania statusu srebro złoto lub platyna co uprawnia do naprawy w jeden dzien. I co? Otrzymałem srebrny i w momencie checi ustalenia daty dostarczenia aparatu, okazalo sie ze srebrny nic mi nie daje - wczensiej nie wspomnial pan kierownik o tym ktora opcja daje taka mozliwosc. Generalnie, jak sie pisze ze ustarka wyglada jak A, oni że nie bo B. I tak w kolo macieju....
Każdy serwis jest tak dobry, jak dobrzy są ludzie, którzy w nim pracują. Korzystałem z napraw i regulacji gdy miałem 1100D i 650D. Ale jakoś dziwnie zawsze byłem zadowolony z usług serwisu. Z Canona 70-200/2,8 też jestem zadowolony po regulacji na Żytniej.
Teraz mam 7D i jeszcze nie wiem, bo z niczym u nich nie byłem. Dało mi kiedyś do myślenia, gdy odbierałem sprzęt i przyszedł profesjonał z 1DX. Poprosił na wstępie o kontakt z panem X, który wyszedł do niego i poszli sobie spokojnie na zaplecze.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl