Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: statyw,karta,grip

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja powiem tak każdy z was ma racje bo używać go pewnie często nie będę ale sprzętu lecącego na ziemie tez nie chce widzieć wiec może ze statywem sie wstrzymam
    Jeśli mogę zaproponujcie mi coś z allegro i warszawy ze statywów bo kompletnie sie nie znam na tym jak mówiłem
    Jahjah1986 jeśli możesz zaproponuj coś do 100 zl
    brooneq jeśli sie da zaproponuj coś lepszego do 200 zl

A zastanawiam sie czy nie kupić Karty trochę wolniejszej ale i tańszej
    http://allegro.pl/item1182187368_sdh..._wa_promo.html
    Eos 500 D

Domyślnie

Ja swój statyw kupiłem chyba w Realu bo był w promocji. Poprostu polazłem,obmacałem, stwierdziłem, że na moje potrzeby się nada. Szukanie na allegro chyba nie ma większego sensu skoro możesz podejść do jakiegoś marketu, media, saturna itp i zobaczyć, dotknąć i przemyśleć zwłaszcze te tańsze różnią sie chyba tylko nazwą a robi je ten sam chińczyk. Oczywiście zaznaczam po raz kolejny, że używając mojej puszki z kitem czyli lekkiego zestawu i tak zachowuje max ostrożności chociaż akurat wypięcia sie szybkozłączki wogóle sie nie obawiam ale na wszelki wypadek trzymam aparat za pasek.
    Co do karty to zależy czy będziesz dużo kręcił filmów ale i tak ta też jest naprawde ok.
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do statywu to czy taki VELBON DF-50 "starczy na trochę" czy później przy dokupywaniu szkieł itp nowy statyw tez? ;p No i co myślicie o nim?
    Eos 500 D

Domyślnie

Mi ciężko sie wypowiedzieć wygląda ok aczkolwiek nigdy nie rozważałem kupowania czegoś bez uprzedniego obmacania tego na żywo tutaj raczej powinien sie wwypowiedzieć brooneq

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://jabbafoto.pl/opis/224063/goldphoto-yh314c.html - statyw
    http://jabbafoto.pl/opis/644907/camrock-h020.html - glowica

Sklep sprawdzony - jak cos bedzie nie tak mozna dzwonic reklamowac. Glowicy uzywam od pol roku i jest wszystko ok, aczkolwiek ludziska marudzili, ze czasem zlaczka jest za luzna - jak jestes z Wa-wy to lepiej idz na miejsce i obmacaj czy wszystko gra jak trza. Wyjdzie troche ponad te 200zl, ale w tej cenie raczej nic lepszego nie dostaniesz.
    A, bedziesz musial jeszcze dokupic komplet kluczy imbusowych, bo goldphociaki trzeba czasem dokrecic [mi sie nie trafilo,ale mozna o tym poczytac]. No i jak cos padnie mozesz dokupic zcesc ktora padla, nie trzeba calego trojnoga wymieniac

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No ja jednak bym był bardziej przy tym VELBON DF-50
    Eos 500 D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

konkretnie ktory jest dobry to nie wiem. Patrz w specyfikacji na udzwig i bierz poprawke, ze producenci lubia sobie zawyzyc troche Albo poczekaj, ktos jeszcze odpowie na pewno. Znajomi maja te velbony, ale jakie sa na nich cyferki to nie pamietam...

Uzależniony

Domyślnie

Nie kupuj taniego statywu za 70zł głowica takiego statyw nie utrzyma 500D z kitem a co dopiero jak zmienisz szkło...
    Bardziej skłaniał bym się ku statywowi Goldphoto, nie należy do lekkich ale jest masywny. Nie znam tej głowicy co podał brooneq, ja bym dopłacił do głowicy kulowej GoldPhoto.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art. Zobacz posta
    Witam
    Tak jak w temacie chce kupić statyw, kartę i grip do Eosa 500D
    Statyw - np. Velbon DF-50.
    Karta - dowolna Sandisk Extreme
    Grip - raczej oryginalny, bo z podróbami bywają problemy (tak, z oryginałami też, ale nie tak często).

Co do dyskusji o statywie. Te za faktycznie 50-70zł sobie odpuść. Mało wytrzymałe. Chociażby wspomniany Velbon DF-50 jest o klasę wyżej. Spokojnie starczy do 500D, nawet z cięższym szkłem niż kit. Chyba, że zacznie Ci przeszkadzać wątpliwa płynność obracania głowicy albo będziesz potrzebował statyw o bardziej konkretnym zastosowaniu (QTVR, makro), albo będą Ci przeszkadzać jakakolwiek inne cechy, które oczywiście zmieniają się adekwatnie do ceny statywu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Nie kupuj taniego statywu za 70zł głowica takiego statyw nie utrzyma 500D z kitem a co dopiero jak zmienisz szkło..
    ostatni raz bo nie wytrzymam i powiem to : WYTRZYMA ale fakt faktem trzeba jednak mieć na uwadze "solidność" tej konstrukcji

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów