nie ma problemutylko zauważ że wcześniej zaznaczyłem jak mało korzystam ze statywu, więc aparat jest tam góra z 30-60 minut przy czym trzymam jak jest większy wiatr badz nie jestem pewien gruntu za pasek.
Wogóle to posiadasz jaki statyw?
Ja za 50 zł - tani szit - jak na moje potrzeby jest ok i nikogo nie namawiam na taki bo wiem o jego mega wadach konstrukcyjnych ale da sie żyć jak mało korzystasz i nie wiem skąd teoria o tym ze nie utrzyma xxxD i kita .... śmieszne to troche
To tylko zabawa...nie spinajcie się...
To jak często korzystasz ze statywu i ile fizycznie czasu aparat jest na nim nie ma kompletnie żadnego znaczenia.
Jak będzie miał spaść to spadnie nawet jeśli skorzystasz z niego raz w roku
i tu koledzy słusznie radzą: albo mocniejszy/sprawdzony/firmowy/solidny albo żaden. Było już kilka razy na forum o strzaskanych aparatach i szkłach, które poleciały na glebę. Jak się w końcu polecający szajs o tym przekona na własnej skórze to bardzo proszę wtedy nie wylewać lamentów na forum.
Człowiek podobno uczy się całe życie...
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Nic nie polecam.Opisuje tylko swój SUBIEKTYWNY punkt widzenia.Już raz o tym pisałem. Nie jestem typem który lamentuje więc sie nie bój nie napisze na forum o ble statywach i jaki jestem teraz biedny bo to nie moje klimaty.
ps. mimo wszystko xxxD i kita utrzyma spokojnie
PEACE
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
KONIEC . Definitywnie, bo już miałem sie nie wdawać w polemiki pare postów temu![]()
Ostatnio edytowane przez jahjah1986 ; 18-08-2010 o 15:03 Powód: Automerged Doublepost
To tylko zabawa...nie spinajcie się...
Lipne to jest takie myślenie : wydajesz mało i masz coś jakby statyw, ale trzymasz aparat ręka i nie puszczaszTo jakies nieporozumienie - po to jest statyw, żeby na nim stał aparat a ty sobie w tym czasie coś innego robisz albo uczestniczysz w kadrze
Statyw to się kupuje na wiele lat a nie na tydzień.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
I jak to się niestety ZAWSZE zdarza... puści fotograf na chwilę pasek i bęc!
Nie polecam kupna lichego statywu. Do żadnego zestawu - nawet najlżejszego.
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Jak juz w ogole mowa o statywach za 70-100 zl to mialem kiedys pozyczony taki za troche wiecej niz 100 (First czy jakios tak) i to jest autentycznie badziew. Po jakims czasie trudno nawet pokretlo do blokady dokrecic bo luzy lapie. Wtedy nie mialem jeszcze cyfry bo naprawde balbym sie polozyc na tym sprzet za kilka tys. Moj taki statyw pod lampe za 50 zl jest znacznie solidniejszy (a i tak nosze teraz kilka dodatkowych kg obciazenia). Velbona (chyba 600R) macalem kiedys w sklepie - sprawia wrazenie dosc solidnego.
2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape
A ja się chyba zdecyduje na ten Velbon DF-50 i sadze ze na razie nic lepszego mi nie będzie trzeba, no chyba że ktoś z was mi zaproponuje coś w podobnej cenie a sprawdzonego
Eos 500 D
Można zamknąć
Dziękuje za pomoc
Eos 500 D