Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: statyw,karta,grip

Dopiero zaczyna

Domyślnie statyw,karta,grip

Witam
    Tak jak w temacie chce kupić statyw, kartę i grip do Eosa 500D
    Statyw chciał bym jakiś stabilniejszy myślę ze do 160-170cm max no i moze do makro pewnie kiedys w przyszłości będą też obiektywy większe nie znam sie kompletnie na tym

Zastanawiam sie nad dwoma kartami 8gb coś takiego lub odrobinę tańszego http://allegro.pl/item1179647082_sal...mb_s_wawa.html
    Co myślicie o tym?

A odnośnie gripa moje pytanie lepiej droższy czy w zupełności wystarcza tańszy ;p ?

No i prosił bym wszystko w jakiś przyzwoitych kwotach ;p
    Statywu bardzo nie używam czasem są jakieś zachcianki na nocne zdjęcia ;p
    Zastanawiam się czy na razie sobie nie odpuścić statywu
    Eos 500 D

Domyślnie

Skoro nie wiesz czy Ci będzie potrzebny statyw to kup sobie jakiś za 70 zł po taniości, ja mam C 450D i mało korzystam ze statywu więc takie rozwiązanie mi w zupełności wystarcza, a jak kiedyś dojdą lepsze szkła i będę potrzebował czegoś solidnego to dokupi się wtedy, ale jak mówie przy znikomym korzystaniu starcza na początek taki za ok. 70 zł
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Karta ok
    Ostatnio edytowane przez jahjah1986 ; 18-08-2010 o 11:25 Powód: Automerged Doublepost
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie kupuj statywu za 70zl, chyba, ze nie szanujesz sprzetu i masz to gdzies, ze walnie Ci o glebe. Pamietaj, ze na statywie stawiasz aparat za jakies konkretne pieniadze - i tu nie ma co oszczedzac. Ja postawilem na goldphoto i jestem zadowolony, ale velbony tez ludziska chwala - najtansze chodza po okolo 150-200zl [z glowy pisze, moze taniej moze drozej]. Co do gripa - Podroby daja rade. Kup najlepiej wysylkowo - jak cos bedzie nie tak, masz bodajze 14 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny. Jesli chodzi o karty to sandiski i kingstony polecam
    PS - przepraszam za brak PL znakow, ale angielska winda NT nie pozwala na nasze fantazyjne wywijasy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Karta jak najbardziej OK - sprawdzona, znana marka i szybka. Jak masz kupic tani statyw to nie kupuj wogóle, bo to wyrzucone pieniądze. Absolutne minimum to Velbon Sherpa - cena 200 - 350zl w zalezności od modelu. Trafiają sie też używane. Tanie są niestabilne i mają głowice z plastiku. Jeśli chodzi o gripa to raczej używany oryginał niż nowy zamiennik - cena 300 - 400zł (gwarancja że się nie rozpadnie w ręku)
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

[QUOTE=brooneq;855090]Nie kupuj statywu za 70zl, chyba, ze nie szanujesz sprzetu i masz to gdzies, ze walnie Ci o glebe. Pamietaj, ze na statywie stawiasz aparat za jakies konkretne pieniadze - i tu nie ma co oszczedzac. QUOTE]

Bez przesadzy ja kupiłem za jakieś chyba 50 zł "niestabilny" statyw . I spokojnie daje rade, a uwierz mi sprzęt szanuje ale również szanuje pieniądze i rozsądnie myśle nad tym ile wydam = jakośc = ile razy z tego skorzystam.
    Jeżeli nie wie czy będzie korzystał często ze statywu to niech kupi w miare solidny za pare zł, ja ostatnio robiłem foty w czasie burzy i silnego wiatru (oczywiście pod jakąś tam małą wiatą) w nocy ze statywu za 50zł i spokojnie dawał rade inna sprawa ze dla pewności trzymałem pasek od aparatu
    Cytat Zamieszczone przez brooneq Zobacz posta
    Nie kupuj statywu za 70zl, chyba, ze nie szanujesz sprzetu i masz to gdzies, ze walnie Ci o glebe. Pamietaj, ze na statywie stawiasz aparat za jakies konkretne pieniadze - i tu nie ma co oszczedzac.
    poprawka cytatu
    Ostatnio edytowane przez jahjah1986 ; 18-08-2010 o 11:46 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

"Bez przesadzy ja kupiłem za jakieś chyba 50 zł "niestabilny" statyw . I spokojnie daje rade, a uwierz mi sprzęt szanuje ale również szanuje pieniądze i rozsądnie myśle nad tym ile wydam = jakośc = ile razy z tego skorzystam."
    Amatorski dslr ze szklem to okolo 0,5-0,7 kg. Zaplaciles za niego 1,5-2 tysiaki. Stawiasz go na czyms na czym bym muchy nie posadzil. Pal licho nieostre zdjecia, ale to jest najbardziej tandetny plastik na swiecie... Zastanow sie dlaczego w glowicach za 200+zl wszystko jest ze stali [ew. jakichs stopow kosmiczno-chemicznych] i posiada oprocz zatrzasku blokade tego zatrzasku...? A wtych plastikach wszystko trzyma sie na plastiku, sprezynce i srubce... Ludzie, myslcie... Jaki rzeczywisty udzwig moze miec taki statyw? 100g? ostatnio czytalem o Aluminiowych nogach, ktore mialy dzwignac 29kg i kosztowaly 100zl. Czary-mary.

Domyślnie

dlatego kosztuje 50 zł a nie 200+.....a jak mam kupic cos za 300 zł a potem mało z tego korzystać to kupuje to za 50 zł ale mam świadomość lipnej konstrukcji. Dlatego kupiłem też do moich amatorskich zastosowań 450D a nie 5dmkII, polecacie kupic statyw za 200+ zł a potem sie okaże że leży w szafie albo trzeba sie bujać ze sprzedawaniem tego; do paru zdjęć raz na 3 miesiące i odrobinie ostrożności tani daje rade tylko o to chodzi....w pozostałych punktach zgadzam sie w 100%

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jahu, rob jak chcesz, ale, prosze, nie doradzaj ludziom kupowania tego czegos co statywem jest tylko z nazwy. Jak Ci sie gibnie/stopka sie wypnie - od razu polecisz do sklepu, gwarantuje. Po aparat. I obym sie mylil.

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Statyw - 70 zl, aparat 2,5 tys. zl, widok sprzetu lecacego na glebe - bezcenny. Ja akurat nie lubie statywow, ale przewrocil mi sie juz statyw pod lampe z parasolka (prawie wcale nie wialo). Konkluzja - albo porzadny albo wcale.
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Domyślnie

Art. i tak zrobi jak uważa za słuszne, swój rozum ma. I prosze nie mów mi co mam doradzać bo to co piszesz to nie jest jedyny punkt widzenia a kij ma dwa końce i każdy znajduje swoje rozwiązanie. Taka racja a racja jest jak **** każdy ma swoją więc bez spinki poprostu napisałem na swoim przykładzie Ty na swoim i dobrze Art. coś wymyśli po swojemu : chce solidniejszy co napisał w 1 poście więc kupi coś dobrego pewnie bez obaw. PEACE
    Ps. już sie nie udzielam w temacie
    Ostatnio edytowane przez jahjah1986 ; 18-08-2010 o 12:14 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów