Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 177

Wątek: Obróbka zdjęć kościelnych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

TomSS ----> Ale świeczki już mogłeś nie gasić

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Nie żebym się czepiał, bo jest sporo racji w tym co piszesz. Ale zakładam, że masz super+hiper+profi i skalibrowany monitor. Jakieś obiektywne testy na postrzeganie kolorów też zaliczyłeś pomyślnie w ostatnim czasie
    Nie ma się co spinać. Każdy robi tak jak się mu podoba i to jest w tej całej zabawie najfajniejsze.
    Pozdrawiam.
    Nie spinam się, chciałem tylko zwrócić uwagę, że duża część przeróbek zdjęcia jest b. zła. Nie wiem, czy wynika to z posiadanych monitorów, czy poczucia gustu, czy też wad w widzeniu kolorów. Wiem, że to zabawa, ale do obróbki zdjęcia nie potrzeba używać wszelkich dostepnych suwaczków z PeSa, ACR czy LR. Przecież na niektórych zdjęciach wystepuje posteryzacja przez niewłaściwą zabawę krzywymi, jakieś dominaty zielone, albo niebieskie. Nie wierzę, że opalona skóra dziecka w kościele może mieć zielone, albo niebieskie zabarwienie. Poza tym, zdjęcie dziecka nie wymaga ustawiania clarity na 100%. Trochę umiaru w tym "wywoływaniu" rawa.

Mój monitor to normalne Eizo. Test na widzenie barwne kiedyś sobie zrobiłem i wyszło perfekt na moim monitorze z moimi oczami. Link do testu podawal czornyj w wątku z monitorami. Poza tym, jeśli nie wierzę oczom (bo czasem trudno uwierzyć w to co sie widzi) , to ściągam zdjęcie i badam pipetką kolory albo sprawdzam dominatę całego zdjęcia.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Ja osobiście nie lubię zdjęć wypranych z kontrastu.
    ja osobiście nie lubię gdy dzieci wyglądają jakby się nie myły przez tygodnie inne zdjęcia inna obróbka - tu tylko LR i WB suwakami nie na oczko a na oko;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też się skusiłem

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

I ja się pokusiłem...

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Biedna dziewczyna, co wam zawiniła że tak znęcacie się nad nią. Po przeróbkach zdjęć widać, że każdy widzi je inaczej lub ma monitory które nie oddają poprawnie barw. Może warto zamieścic portret wykonany przez zawodowca a potem skutecznie poznęcać się nad nim. Efekty mogą być bardzo zaskakujące.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

To raczej nie kwestia monitorów tylko indywidualnych gustów operatorów PS-a. Oczywiście do jakiś tam galerii w necie można bawić się w Andy Warhola, ale dając odbitki klientowi zawsze najlepiej wychodzą zdjęcia w których obróbki prawie nie widać.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Jak wszyscy...;-)

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To moja wersja,moze komuś się spodoba
    Ostatnio edytowane przez Bartek_902 ; 22-09-2010 o 23:17 Powód: Automerged Doublepost

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów