Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: jaka lustarzankę proponujecie ? ;)

Domyślnie

Czyli lista aparatów polecanych, kolejność przypadkowa:
    -Nikon D3000 -matryca CCD + mieści się w cenie z kitem
    -Nikon D5000 - cena + filmy,obrotowy lcd
    -Canon 1000D + nowy(sklepowy) za tą cenę
    -Canon 400D -/+ używany za dobrą cene
    -Canon 500D - cena
    -Canon 550D - cena + filmy
    -Canon 30D - cena + dobra ergonomia
    -Olympus e-420 - niezłe jpg, dobre tanie szkła (14-42, 40-150), szumy na wysokich iso
    -Olympus e-510 - j.w. + stabilizacja w body
    -Pentax K-x - cena + solidne wykonanie, dobra jakość do ceny
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Dopiero zaczyna Awatar grsi
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

jeśli miałbym się zdecydować to canon 100d niż 400d dlatego że ma
    -lepszy procesor ( co lepiej redukuje szumy przy wyższych ISO)
    -lepsza dynamika (więcej szczegóły w cieniach)
    -trochę większy wizjer (umieszczono w nim wyświetlanie czułości ISO co jest bardzo przydatne jak się zapomni zmniejszyć gdy jest takie niepotrzebne w 400-setce tego nie masz)
    -lepsza bateria długo trzyma
    jeśli chodzi o stajnie nikona to dopiero od d90 można myśleć (pełna kompatybilność obiektywów które nie mają silniczka autofokusa
    -d5000 ma problemy ze smarem firma ogłosiła bezpłatną naprawę w serwisie (nie polecam serwisu daje ciała na maksa)
    - d3000 jest okrojona ze wszystkiego co było możliwe z tych tańszy lustrzanek nkona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grsi Zobacz posta
    -d5000 ma problemy ze smarem firma ogłosiła bezpłatną naprawę w serwisie (nie polecam serwisu daje ciała na maksa)
    z tego co pamiętam można sprawdzic po nr seryjnym nawet w sklepie czy jest to wadliwa seria, ale to tak poza tematem poniewaz to inna baja, a i tak d5000 cenowo jest za wysoko

Miasto
    szczecin

Domyślnie

tak to prawda nikon zorientował jak wypuścił już około 4600 egzemplarzy zanim zoriętował się że dał zły smar do d500 i trzeba sprawdzać po nr serii

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    dziobolek ale ja to rozumiem, tylko jak przeczytałem że jej sie aparat znudził to we mnie jakoś utkwiło gdyż(bardzo mądre słowo) znudzić się może zabawka dziecku a nie aparat amatorowi, jej co najwyżej mogło czegoś w nim zabraknąć tylko czego ? pytanie czy ona sama to wie :wink:

przepraszam jeśli sie myle

poprostu juz jest na " wykończeniu " spadł mi wieele razy, nie powiem bo się jeszcze trzyma, ale nie robi najlepszych zdjęć, bateria trzyma bardzo krotko, ( 1 dzień.. ) tak wiem, mogła bym dokupić te bateria, ale po co skoro mogę wyposarzyć sie w coś nowszego.

co myslicie o Canonie 400D ? albo 1000D ?
    albo może wogóle kupić Nikona, czy Olympusa jak tutaj ktoś powiedział ?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

skoro masz tendencję do upuszczania sprzętu to ja bym wziął 20D

Domyślnie

fakt za 1500 to mozna 20d + 50 1.8 II i 18-55 IS

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    Pierwszy raz chyba rozdrazniło mnie takie lenistwo, kurde człowieku wpisujesz na allegro <1500 i masz kilka, w tym pare uszkodzonych, pare niedziałających więc wybór jest niewielki. Jeżeli sam nie wiesz co kupić to faktycznie najlepszą opcją bedzie 1000D :-?
    dla mnie praktycznie kazdy post tego typu jest przejawem wewnętrznego lenistwa w stylu " o oni siedzą na forum to napewno wiedzą wszystko z nikąd zapytam bo po co tracic czas na szukanie lepiej stracic czas na oczekiwanie na odpowiedź "

Miasto
    szczecin

Domyślnie

"co myslicie o Canonie 400D ? albo 1000D ?
    albo może wogóle kupić Nikona, czy Olympusa jak tutaj ktoś powiedział ?"

patrz 3 posty wyżej masz odpowiedź natomiast jeśli chodzi olimpusa to ma system mocowania 4/3 przez co małą matryce (chodzi o rozmiar nie o megapixele) co powoduje duże szumy no i obiektywy są znacznie droższe a i wizjer jest mały w tańszych modelach to takie jego wady, a zalety to małe rozmiary dla tych co nie lubią dźwigać , LV dobrze rozwinięty i dopracowany oraz dużo innych nowatorskich rozwiązań

najlepiej jak pójdziesz do sklepu i sprawdzisz wszystkie wybrane modele czy leży dobrze w rękach czy wizjer Ci odpowiada nie za ciężki, grip wygodny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    dla mnie praktycznie kazdy post tego typu jest przejawem wewnętrznego lenistwa w stylu " o oni siedzą na forum to napewno wiedzą wszystko z nikąd zapytam bo po co tracic czas na szukanie lepiej stracic czas na oczekiwanie na odpowiedź "

oj tam skoro tak chce to niech czeka, nikt nie każe pomagać można poprostu omijać takie tematy. Ja jak szukałem aparatu zrobiłem to sam i straciłem parenaście ładnych dni na przeglądanie sporej ilości danych, testów, recenzji, specyfikacji technicznych i sampli zdjęć.....w końcu kupiłem 450D bo akurat była promocja i wydawał mi sie rozsądnym rozwiązaniem...nie żałuje ale taka pomoc z forum może ułatwić porządkowanie wiedzy bo po parunastu testach itp itd można sie pogubić w tym troche zwłaszcza jeśli to pierwsze lustro i jest sie zielonym w temacie.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów