Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Przebarwienia w albumach najpelszefoto.pl

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Ja chce zamówić od nich 3 fotoksiażki.. warto? możecie pokazać zdjęcia poglądowe tych przebarwień?
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jest to normalne zachowanie papieru foto.
    Natomiast kwestią zmienną jest "wielkość" tego przebarwienia.
    Jest to zależne od stosowanej szerokości gięcia(pamiętam, że to się nazywa bik, big, cz jakoś tak-niech się wypowie ktoś związany z poligrafią czy introligator)
    w najlepsze foto jest to bardzo wąskie więc papier ma czasem duże odbarwienia.
    Ja osobiście korzystam z innego producenta książek, a mianowicie:
    http://fotoksiazka.info.pl/
    Nie będę owijał, wykonawcami są moi znajomi, dlatego też wiem trochę więcej tak jakby "od kuchni". Próbowałem najlepszefoto ale ostatecznie wolę ich. Dlaczego?
    1. Zrobiłem u nich już prawie kilkanaście książek i rzeczone przebarwienia albo nie wystąpiły albo były bardzo delikatne. A mam 1pokazówkę z najlepszefoto i tam są one o wiele większe i bardziej widoczne.
    2. Mają dużo lepsze okładki niż najlepszefoto. Te z NF są sztywną tekturą owiniętą w ekoskórę. Natomiast tam gdzie ja robię okładki są z podkładem z gąbki - jak w klasycznych albumach (z resztą to nie dziwne gdyż okładki pochodzą od jednego z czołowych producentów albumów) (co prawda nie dotyczy to okładek z okienkiem)
    3. To są ludzie którzy od lat zajmują się fotografią oraz prowadzą też fotolab i oddając do nich zdjęcia wiem, że wszystko będzie naświetlone tak jak ja tego chcę, wyświetlenia wyglądają dokładnie tak jak u mnie na monitorze.
    NF ma tylko jedną zaletę dla mnie. pierwsza i ostatnia rozkładówka to jest ozdobny czarny materiał czyli wiadomo gdzie się książka kończy ;-)
    Ale za to znajomi mają 2rozkładówki gratis :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów