Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Przebarwienia w albumach najpelszefoto.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Przebarwienia w albumach najpelszefoto.pl

Witam,
    Dostalem wlasnie zamowione albumy z najlepszefoto i zauwazylem od razu przebarwienia (zielono-rozowe) za zlaczeniu stron gdy zdjecie przechodzi z jednej strony na druga przez ich zlaczenie.
    Generalnie z jakosci wykonania albumow bylem i jestem zadowolony... tylko te przebarwienia. Zadzwonilem do nich i uslyszlaem ze to normalne wlasciwosci papieru fotograficznego ze jak sie zgina to przebarwia. Prawda to??
    Probowaliscie albumow firm w podobnej (lepszej) jakosci, ktore takich przebarwien nie maja??
    bede wdzieczny za opinie bo za kilka tygodni bede drukowal 4 ksiazki slubne i albo przestane przeciagac zdjecia przez srodek ksiazki (co daje b. fajny efekt wizualny) albo znajde inna drukarnie.
    pozdrawiam.
    Patryk
    2*5D II,40D, A-1 no i szkla czywiscie.

Domyślnie

To normalne zjawisko w przypadku stron na tradycyjnym papierze foto. Nie masz się czym przejmować. W przypadku zdjęć drukowanych, takich przebarwień nie bedzie ale nie znam firmy która drukuje fotoksiązki z jakością porównywalną do tradycyjnego papieru foto.
    Smiena 8M

Domyślnie

Ja zamawiałem 2 razy albumy z najlepszefoto.pl i nie miałem takiego zjawiska, a przyglądałem się dokładnie jakości wykonania po otrzymaniu fotoksiąg.
    Podoba mi się ich wykonanie. Jest solidne.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Ja zamawiałem 2 razy albumy z najlepszefoto.pl i nie miałem takiego zjawiska, a przyglądałem się dokładnie jakości wykonania po otrzymaniu fotoksiąg.
    Podoba mi się ich wykonanie. Jest solidne.
    zgadzam sie calkowicie. wykonanie jest pierwsza klasa. jedynie jak przeciagle zdjecia poza normalny wymiar strony na nastepna, czyli tam gdzie dwie strony sie ze soba stykaja. przebarwia i troche mnie to martwi bo mam zamowienie na 4 albumy z nastepnego slubu a nie moge sobie pozwolic na zwrot ze strony klienta.
    Patryk

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a czy klient jest w stanie stwierdzic to samo co Ty? tym bardziej ze ksiazki bedzie ogladal zapewne pod nocna lampa gdzie nawet idealnie oddane kolory nie maja znaczenia..

Domyślnie

Zwróć uwagę, że najbardziej widoczne to jest w ciemnych partiach. Taka jest już budowa papieru foto. Nawet jeśli nie będzie to widoczne od razu to ujawni się po dosłownie kilku otwarciach strony. Mówimy tutaj o rozkładówkach mechanicznie łamanych w środku i o papierze foto. Wydruki zachowują się inaczej. Czy klientowi to będzie przeszkadzało ? Nie. Jeśli znajdzie się jednak taki co mu to będzie przeszkadzało to trzeba mu wytłumaczyć dla czego tak jest. Najlepiej zanim zamówi fotoksiążkę. Zminimalizujesz efekt jeśli w miejscu łamania będziesz unikał ciemnych obszarów.
    Smiena 8M

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patart Zobacz posta
    Prawda to??

prawda, niestety w ciemniejszych miejscach w miejscu zgięcia będzie przebarwienie. Taki urok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

wielkie dzieki za uspokojenie. zastosuje sie do wskazowek i pewnie macie racje... klient tego nie zauwazy
    Patryk

Domyślnie

Przerabiałem ten temat chyba jako pierwszy na forum, prawie dokładnie rok temu - poszukaj. Dokładnie te same efekty, dokładnie ta sama odpowiedź.
    Wnioski:
    1) z jakości dalej jestem b. zadowolony (mam kontakt z rzeczonym albumem, ma rok, dalszych przebarwień brak)
    2) cenię sobie również sposób w jaki podeszło do mojego przypadku nf w owym czasie.
    3) klient zauważy (lub mu to ktoś pokaże po jakimś tam czasie) - i sobie sam wytłumaczy, że to łamanie, to musi tak być

Pozdrowionka
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja również w pokazowym mam czerwone przebarwienia na jednej rozkładówce ze zdjęciem w bw. Przyznam że nie zauważyłem tego a dopiero spostrzegawczy kolega forumowiczzwrócił na to uwagę. Trzeba z tym żyć choć wyjądkowo upierdliwych klientów lepiej o tym uprzedzić.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów