Odświeżę nieco wątek, mimo, że nie o 7d a o 5d.
Otóż po przeczytaniu całego tematu dalej nie wiem co się może dziać z moją piątką, prawdopodobnie pojedzie do serwisu, ale jeszcze opisze o co chodzi, może akurat ktoś coś będzie wiedział. Za wszelkie info z góry dziękuję.
Około tydzień temu przestały działać 3 górne klawisze funkcyjne, a dokładniej to działały kiedy chciały, najczęściej po wyciągnięciu i włożeniu z powrotem karty wraz z baterią. Wczoraj natomiast przestały działać wszystkie 4 przyciski obok ekranu (od menu po podgląd zdjęć). 3 górne klawisze funkcyjne już w ogóle nie reagują (żeby było śmiesznie podświetlenie ekranu działa cały czas). Dodatkowo w przeciągu tego tygodnia spust migawki zrobił się bardzo czuły, na wczorajszej sesji nawet sam ustawiał mi ostrość (nie dotykałem spustu) po czym w ogóle nie reagował.
Dodam jeszcze, że jedyny kontakt z wodą to godzina czasu na deszczu w torbie, pod płaszczem przeciwdeszczowym, wyciągnąłem go w momencie kiedy już praktycznie nie padało na jakieś 30-60 sekund (spadło na niego dosłownie kilka kropel). Jednak problemy z górnymi przyciskami zaczęły się przed zetknięciem z wodą, także ja już zgłupiałem.
Pozdrawiam i dzięki.