300 F/4 to jest za lekkie zeby uzywac monopodu, wez do reki, rob zdjecia i wtedy sprobuj zmieniac parametry lewa reka
Ja miałem podobny dylemat i wziąłem 1D mk III - powiem tylko, że mimo wyczytanych wszystkich opinii w Internecie, zaskoczył mnie pozytywnie i jak teraz biorę do ręki cokolwiek innego, to wygląda jak zabawka. Nie wyobrażam sobie, żebym jeszcze kiedyś miał innego Canona, niż 1-kę. Joystick rewelacja. Dwutygodniowy urlop na jednej baterii - nie do zastąpienia (udaje mi się zrobić nawet do 5000 zdjęć na jednej oryginalnej baterii - obiektyw oczywiście bez stabilizacji, bo wtedy ciągnie duuużo więcej). AF rewelacja. Obrazek 10Mpix rewelacja - można naładować na karty full (nie to co w 5Dmk2, gdzie zaraz się karty przepełniają od 21Mpix) ,szybszy transfer na dyski i obróbka, a jakość wystarcza. Możliwość zapisu na 2 karty (JPG na SD, RAW na CF na przykład - nie do pominięcia!). Niskie szumy nawet przy ISO1600! Przy ISO3200 po odszumieniu Topaz DeNoise też są zdjęcia w pełni akceptowalne w 99% przypadków.
Generalnie aparat rewelacja! Polecam wszystkim!
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
quail: a jak z tym ISO w wizjerze w ds2? zdradzisz tajemnice?
Myślałem, że się dokopałeś. Wtedy nie miałem przy sobie sprzętu i nie pamiętałem dokładnie gdzie to siedzi.
No więc Custom Functions, funkcja 08 - Top LCD Panel/Back LCD Panel, ustawiasz na 1:ISO/Remain. shots lub na 2:ISO/File No.
Pierwsza wartość, poza tym, że jest pokazywana na tylnej ściance, jest widoczna także w wizjerze.
Zadziałało?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To przy odrobinie chęci wyczerpiesz baterię zanim pstrykniesz pierwszą klatkę
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
xsardas, coś specjalnie dla Ciebie: Chimping.
Ostatnio edytowane przez quail ; 23-08-2010 o 16:00 Powód: Automerged Doublepost