Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: 1D mk IIn czy 1D mk III ????

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

300 F/4 to jest za lekkie zeby uzywac monopodu, wez do reki, rob zdjecia i wtedy sprobuj zmieniac parametry lewa reka
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    300 F/4 to jest za lekkie zeby uzywac monopodu, wez do reki, rob zdjecia i wtedy sprobuj zmieniac parametry lewa reka
    to obiektyw w dol i zmieniamy dwoma lapami w wizjerze i tak nie ma wszystkiego, a w takiej pozycji szybciej zmienie kilka parametrow niz w xxD

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja miałem podobny dylemat i wziąłem 1D mk III - powiem tylko, że mimo wyczytanych wszystkich opinii w Internecie, zaskoczył mnie pozytywnie i jak teraz biorę do ręki cokolwiek innego, to wygląda jak zabawka. Nie wyobrażam sobie, żebym jeszcze kiedyś miał innego Canona, niż 1-kę. Joystick rewelacja. Dwutygodniowy urlop na jednej baterii - nie do zastąpienia (udaje mi się zrobić nawet do 5000 zdjęć na jednej oryginalnej baterii - obiektyw oczywiście bez stabilizacji, bo wtedy ciągnie duuużo więcej). AF rewelacja. Obrazek 10Mpix rewelacja - można naładować na karty full (nie to co w 5Dmk2, gdzie zaraz się karty przepełniają od 21Mpix) ,szybszy transfer na dyski i obróbka, a jakość wystarcza. Możliwość zapisu na 2 karty (JPG na SD, RAW na CF na przykład - nie do pominięcia!). Niskie szumy nawet przy ISO1600! Przy ISO3200 po odszumieniu Topaz DeNoise też są zdjęcia w pełni akceptowalne w 99% przypadków.
    Generalnie aparat rewelacja! Polecam wszystkim!
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    to kolego proponuje zakupic nową baterię i spróbować!
    nie wydawaj opinii o rzeczach przez siebie niesprawdzonych..
    na góraszce (1 dzień) zrobiłem (dla próby) około 2400 zdjęć i baterii uzywałem jeszcze przez dwa tygodnie - wskaźnik -100%.

jeszcze jakieś uwagi...?
    Mam nową i jakoś nie wychodzę poza 1600 :/ Aż przeliczę heh przy najbliższej okazji.

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Mam nową i jakoś nie wychodzę poza 1600 :/ Aż przeliczę heh przy najbliższej okazji.
    Każdemu wyjdzie inaczej, bo jeden używa szkła z IS, a drugi bez, trzeci ma manię ciągłego oglądania zdjęć na LCD, a jeszce inny robi foty z długim czasem ekspozycji.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

quail: a jak z tym ISO w wizjerze w ds2? zdradzisz tajemnice?

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Każdemu wyjdzie inaczej, bo jeden używa szkła z IS, a drugi bez, trzeci ma manię ciągłego oglądania zdjęć na LCD, a jeszce inny robi foty z długim czasem ekspozycji.
    Mania lcd to u mnie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    quail: a jak z tym ISO w wizjerze w ds2? zdradzisz tajemnice?
    Myślałem, że się dokopałeś. Wtedy nie miałem przy sobie sprzętu i nie pamiętałem dokładnie gdzie to siedzi.

No więc Custom Functions, funkcja 08 - Top LCD Panel/Back LCD Panel, ustawiasz na 1:ISO/Remain. shots lub na 2:ISO/File No.

Pierwsza wartość, poza tym, że jest pokazywana na tylnej ściance, jest widoczna także w wizjerze.

Zadziałało?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Mania lcd to u mnie
    To przy odrobinie chęci wyczerpiesz baterię zanim pstrykniesz pierwszą klatkę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    xsardas, coś specjalnie dla Ciebie: Chimping.
    Ostatnio edytowane przez quail ; 23-08-2010 o 16:00 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Myślałem, że się dokopałeś. Wtedy nie miałem przy sobie sprzętu i nie pamiętałem dokładnie gdzie to siedzi.

No więc Custom Functions, funkcja 08 - Top LCD Panel/Back LCD Panel, ustawiasz na 1:ISO/Remain. shots lub na 2:ISO/File No.

Pierwsza wartość, poza tym, że jest pokazywana na tylnej ściance, jest widoczna także w wizjerze.

Zadziałało?
    E, tyle to mam ;-) ale mi chodzi o ISO w wizjerze a nie na LCD. Choćby w trakcie jej zmieniania, a nei bydle wygasza wszystko w wizjerze jak wciskam kombinacje ISO. No nic, szkoda

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    E, tyle to mam ;-) ale mi chodzi o ISO w wizjerze a nie na LCD. Choćby w trakcie jej zmieniania, a nei bydle wygasza wszystko w wizjerze jak wciskam kombinacje ISO. No nic, szkoda
    Przecież masz wtedy ISO w wizjerze. Ustaw to CF i spójrz w wizjer.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów