Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: 1D mk IIn czy 1D mk III ????

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ogólnie kciukiem zanim docisnę się do joysticka to mi schodzi chwilę, poza tym przy 19 punktach AF to joystick kompletnie jest neiwygodne. Używam głównie pokręteł tak jak w mk2.
    Za to ISO z prawej strony to też zło, jakoś wolałem z lewej, często robię zdjęcia gdzie wolę trzymać pewnie aparat i wtedy użycie lewej ręki jest bezpieczniejsze.

:-)
    joystic jest strasznie wygodny, trzeba sie go nauczyc jednak uzywac do wybory punktow AF, nie wyobrazam sobie pracy bez niego,

jesli chodzi o przycisk ISO to dobrze ze jest po prawej stronie, co nie raz psialem wszystkie przyciski powinny byc po prawej, tak jak w serii xxD

jak Wy zmieniacie inne parametry lewa reka nie odrywajac oka od wizjera trzymajac np 70-200 2.8 nie wspominajac o 300 2.8?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    jak Wy zmieniacie inne parametry lewa reka nie odrywajac oka od wizjera trzymajac np 70-200 2.8 nie wspominajac o 300 2.8?
    70-200/2.8 i 300/2.8 nie mam
    300/4 mam na monopodzie, wiec nie ma problemu z uzyciem lewej lapy,
    przy krotszych stalkach tez to nie jest problemem (nawet ostatnio 85/1.8 robie trzymajac dwoma lapami za body - jakos mi tak wygodniej )

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    To nie tyle chodzi o zmianę bez odrywania oka od wizjera (choć z 300/2.8 jeszcze bym od biedy dał radę ;-)) ale o bezwzrokową, intuicyjną obsługę. W "starych" jedynkach, było to proste: palce na guziki, dwa kliki pokrętła, palce z guzików. Tak długo jak trzymasz, tak długo zmieniasz ustawienia, puszczasz - kółko wraca do normalnej funkcji. Ślepy, nawet jeśli nie zrobi zdjęć - to aparat może się nauczyć obsługiwać perfekcyjnie I żadnej możliwości przypadkowego przystawienia trybu, ISO itp.

Teraz puszczasz - a tu jeszcze przez XXX czasu kółko np ciągle zmienia tryby pracy, zamiast przysłony. I chcąc coś zrobić szybko, trzeba dodatkowo spoglądać na górny LCD.

Uprawnienia umieszczania postów