Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: W co inwestować ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Przemek ----> Ja jak już kupowałem 10d to byłem bardzo zawiedziony, że nie ma na rynku cyfrowej pełnoklatkowej lustrzanki. Coż, musiałem poczekać parę ładnych lat

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Inwestowanie pieniędzy ma na celu ich pomnożenie. Można więc inwestować w sprzęt foto o ile przynosi on dochód a jeśli jest to tylko hobby to nie jest to inwestowanie tylko wydawanie pieniędzy.
    nie do konca masz racje,
    Inwestycja to nakład gospodarczy na tworzenie lub zwiększanie majątku trwałego.

Inwestycja to wydatki na dobra, które mogą być użyte do produkcji innych dóbr i usług. Jest to tzw. "efekt korzyści odroczonych w czasie".

Inwestycja to wyrzeczenie się obecnych, pewnych korzyści na rzecz niepewnych korzyści w przyszłości.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...tylko jak kupisz 5Dm2 za 7 500,- a za dwa lata będzie warty może 4 000,- to gdzie tu masz zysk odroczony w czasie?

wywalenie pieniędzy na hobby to wywalenie pieniędzy, a nie inwestycja...nie dorabiajmy do tego ideologii.
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    ...tylko jak kupisz 5Dm2 za 7 500,- a za dwa lata będzie warty może 4 000,- to gdzie tu masz zysk odroczony w czasie? [...]
    Serio tak myślisz? To ja sobie poczekam z chęcią te dwa lata. Poświęcę je na naukę i studiowanie teorii.
    Boję się tyko, że jak będę tak długo czekał, to przyzwyczaję się do zawężonego pola widzenia o którym piszecie i nie będę już umiał się przestawić na "pełne" widzenie.
    A tak bardziej poważnie - z tego co zrozumiałem (nigdy nie twierdzę że jestem w 100% "rozumny"), to najlepiej inwestować (nie spierając się o definicję tego pojęcia) w takie obiektywy, które teraz "dodadzą skrzydeł" mojej puszce (40D) a w perspektywie będą współpracować (i jednocześnie pokażą pełne możliwości) np. 5DMII.

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    No to motyla noga jestem niewidomy. Zawężony obraz i jeszcze wada wzroku. Ktoś podrzuci białą laskę
    Ja chciałbym, żeby mi ktoś podrzucił czarną...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Inwestować w sprzęt foto można było ponad 20 lat temu, jak rzucili coś do sklepu kupowało się i sprzedawało z trzykrotnym przebiciem, to było inwestowanie lub jak spekulowanie Kupowanie nowego aparatu w celach niezarobkowych to raczej likwidowanie nadwyżek finansowych niż inwestowanie. No chyba że ktoś kupując nowy aparat inwestuje w siebie że może niby coś tam kiedyś za kilka lat zarobi jako fotograf ale to mętne tłumaczenie.
    Shadow, kiedy kupiłem pierwszą DSLR a było nią D30 w 2004 roku też zastanawiałem sie dlaczego ta matryca taka mała. Jak tylko pojawił się 5D wiedziałem że będę go kiedyś miał, no i mam Po kilku latach ale mam i rozumiem Twoją radość z 5DII.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów