Każdy kto potrafi czytać ze zrozumieniem wie,że to nie film.Jeśli nie to merlin nie jest tu konieczny (choć zapewne mile widziany).Biorąc pod uwagę,że będzie metrowa szyna to zdziałać można z nią cuda i do tego stabilność ujęć jest tu bez porównania.Już bardziej zastanawiał bym się nad follow focusem,matteboxem,railem i jakimś monitorkiem.Co do
Samyang 8mm to ani ciut się z Panią nie zgodzę.Do kręcenia życia nocnego,sportów i ogólnego urozmaicenia ujęć nie można lepiej trafić jak fisheye.Co do karty i 3 baterii to................................................ .................................................. ......Szkoda słów.Uważasz,że chciałem się pochwalić ? Obiektyw 100mm był rozważany tylko dlatego,że jest macro a to 2 w 1 jak by nie patrzeć.Kręcąc ze statywu ujęcia statyczne nada się jak w sam raz a to bardzo ostre szkło(jak to na macro przystało).Obiektyw 17-55mm f/2.8 IS wybrałem ze względu na to,że wybieram się na wakacje.Nie wiem co mnie tam spotka a nie stac mnie na torbę stałek.Przeleciały 4 strony a prócz paru normalnych postów same .........
Czy ja tu komuś coś zrobiłem ? Jeśli tak to z góry przepraszam.