Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Profesjonalne ujęcia.Potrzebna pomoc

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

albo redtube
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blazejs Zobacz posta
    Wiesz, ludzie spedzaja lata robiac tysiace zdjec zeby dojsc do jako takiej wprawy a ty chcialbys zeby dac ci na tacy przepis jak zrobic cos profi. Tak jak juz ktos tu poradzil - wyjdz na miasto i zacznij robic zdjecia, duzo zdjec. Po kilku tysiacach zaczniesz miec mgliste pojecie o co w tym chodzi, po parunastu tysiacach bedzie sie dalo to pewnie ogladac. Bez urazy, ale taka jest prawda - cwiczyc...
    Hmm.. po milionie na liczniku wygram WPP ? ;-)

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aston11 Zobacz posta
    Witam

Mieszkam na Jersey od 6 lat i wpadłem na pomysł nakręcenia materiału i stworzenia płyty Dvd/Blu-ray.Wersja Dvd dla osób starszych i Blu-ray w Full HD wzbogacona o najciekawsze kluby,bary + sporo pracy w Adobe Premiere PRO i After Effects.Przewija się tu spora ilość turystów a pocztówka nie każdego zadowala w tych czasach.Wiem wiem już widzę te miny amator i profesjonalny film.Tak się składa,że jeśli już coś sobie zaplanuje to dopinam swego.Mam na razie małą wiedzę na temat kręcenia jak i samej postprodukcji.Nie od razu Rzym zbudowano wiec praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka.Film ma pokazywać najważniejsze rzeczy,które są warte zobaczenia na Jersey.Na początek :

Canon 550D
    Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
    SanDisk 30 MB/s 32GB
    Battery Grip
    3 baterie
    Manfrotto 525 MVB
    Manfrotto 501 HDV
    zastanawiam się nad:

1.Samyang 8mm f/3.5 Fisheye,Tokina AT-X 116 PRO DX AF,Canon EF 50mm f/1.4 USM,Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM (jak na dzień dzisiejszy będzie to pewnie Samyang 8mm)

2.Filtry połówkowe szare HiTech 100 i LCW Fader ND

3.Na pewno metrowa szyna jednak jest cit tego i czekam jak się rozwinie ten temat w ciągu przyszłych tygodni
    http://videodslr.pl/slide-camera-mini-dolly-t27.html

Przejdę może do sedna.Proszę o jakieś linki dzięki którym mogę jak po połknięciu magicznej pigułki posiąść wiedzę potrzebna mi do nakręcenia tego materiału.

Polecam kupić 7D lub 5D do filmów.

Co do linków to google google i jeszcze raz google.

A odpowiadając na temat wątku: po profesjonalne ujęcia udaj się do profesjonalisty.

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    w skrocie - samo kadrowanie to nie wszystko.. a filmowania nie da sie nauczyc ze stron internetowych, tylko z ksiazek o sztuce operatorskiej. no i trzeba rowniez ogarnac montaz nakreconego materialu, aby wiedziec jak krecic, by potem dalo sie cos z tego zrobic.
    Czacha, poleć jakieś (wiem, nie to forum...) please!
    zdRAWki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Polecam kupić 7D lub 5D do filmów.
    W czym "7" ma być lepsze od "550" przy filmowaniu?
    zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 16-08-2010 o 11:39 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf platoniczny

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Niekoniecznie.. Ale jak mowil Paderewski - sukces zawdzieczam w 1% talentowi, w 9% szczesciu i w 90% pracy..
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Czacha, poleć jakieś (wiem, nie to forum...) please!
    na poczatek "Gramatyka języka filmowego" Daniel Arijon oraz "5 tajników warsztatu filmowego" Joseph V. Mascelli ... lacznie ponad 900 stron po ktorych cos powinno zaczac switac w glowie. nic jednak nie zastapi praktyki ... trzeba cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc.. no i podgladac najlepszych zastanawiac sie "dlaczego tak to zrobil?" ... bo tu raczej nie ma nic z przypadku.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

tele na ruchliwy chodnik, statyw, 60p spowalniasz do 24, saturacja lekko w dół i już masz ujęcie jak w filmie można jeszcze połączyć z tego samego klipu wyciąć fragmenty i je przyspieszyć, wstawiając te spowolnione między nie. odlot, zmieniam puszkę

Miasto

Domyślnie

Wielkość, ergonomia, lepsze wykonanie, takie pierdoły dla mnie dość istotne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Wielkość, ergonomia, lepsze wykonanie, takie pierdoły dla mnie dość istotne.
    Ale wiesz, że bez uprzęży / uchwytu kręcenie DSLRem jest niewygodne, niezależnie "małym" czy "dużym"?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Miasto

Domyślnie

Najlepiej ze stady camem i ekranikiem zewnętrznym

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów