Hmmm, pierwszy raz widzę reportaż ślubny przez dziurkę od klucza. Jakiś to styl jest. Jak na pierwszy raz to nie jest źle, biorąc pod uwagę, że ostrość stracona w czasie kompresji na imageshack.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Ogolnie nie jest zle jak na pierwszy raz ale na boga daruj sobie ta winiete!
Ja rozumie dodac winietke by dodac smaczku ale jak sie oglada te fotki to powaznie wydaje sie ze impreze ogladalo sie przez dziorke od klucza!
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
26 Jak dla mnie dobre ale chyba ciut za duża wineta
29 można lekko podprostować ale jak dla mnie bardzo dobre
31 też niezłe ale coś się chyba dziwnego dzieje z torami
Pozdrawiam
ta winieta to chyba error który zapamiętam do końca życia![]()
---
5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX
Jak zobaczyłem zdjęcia to pomyślałem że ktoś się mierzył ze ślubniakami z jakimś 400D i kitem, potem zerknąłem na stopkę i mocno się zdziwiłem. O kadrach i winiecie już zostało wszystko powiedziane, ale te zdjęcia są bardzo słabe technicznie dużo słabsze niż pozwala na to sprzęt który masz w stopce. W fotografii ślubnej warunki bywają ekstremalne i zmieniają się bardzo dynamicznie, nie potrafiłeś tego opanować albo zepsułeś obróbką.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
pank rozwiń termin słabe technicznie, na przykładzie któregoś ze zdjęć, co konkretnie masz na myśli jeśli chodzi o "technicznie", poza tym co zostało już powiedziane?
---
To że ze sprzętu który posiadasz da się wycisnąć dużo ładniejszy obrazek. Tam gdzie światło było łatwe czyli np. na plenerze jest ok, ale tam gdzie trzeba czegoś więcej niż priorytet przysłony poległeś. Najlepiej to widać na 4,5,6, być może jest to kwestia postprocesu albo jego braku. Pełne otwieranie obiektywu też nie jest najlepszym pomysłem, te stałki dużo fajniej pracują jak się je trochę przymknie, a po co Ci na 4 czas 100 i przysłona 1.8?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
ok przyznam Ci rację w tym momencie, mogłem trochę przymknąć przesłonę i podbić iso, z czasem migawki bym nie zszedł niżej niż 1/100 akurat w przypadku zdjęcia nr 4 to były dość dynamiczne sceny kiedy PM bawiła się welonem, kolejne zdjęcie z lustrem poszło kilka sekund później, popatrzyłem tylko na histogram było ok więc klapnąłem następne. f/1.8 pod światło może nienajlepiej wypada, ale imo akceptowalne.
Co do jakości obrazka, mówisz o zdjęciach b&w, kolorowych czy ogólnie wszystkich? Wiem, że mogłem dużo rzeczy zrobić lepiej, ale moim zdaniem nie jest tak tragicznie, że wygląda to na 400d+kit =)
---