Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Kolejny wycofywacz na Allegro

Początki nałogu

Domyślnie

Dokładnie. Przez takie paskudzenie Allegro zaczyna być już mniej wygodnym narzędziem do handlowania. Jeśli komuś moje podejście wydaje się przesadnie krytyczne, to niech rzuci okiem jak często już pojawia się w opisie aukcji zastrzeżenie "Nie kończę aukcji przed czasem" tak jakby nie była to oczywistośćGdyby paskudzenie nie było tak rozpowszechnione, nie byłoby dziesiątek maili do sprzedawców w stylu "ile chcesz od ręki za ten aparat". Wiadomo że "od ręki" (nie piszę o "Kup teraz") oznacza zakończenie tym samym aukcji przed czasem i pokazanie pewnego gestu licytującym.

Domyślnie

Ja bym nie płakał nad tym szkłem. Ten obiektyw chodzi po alledrogo od ponad roku, ze 2 razy go już licytowałem. Ludzie którzy go kupili po 3-4 miesiącach wystawiali go od nowa na sprzedaż. Myślę, że cena 400-500 zł za uszkodzone szkło to dużo. Trzeba przewidzieć jakieś koszty naprawy...
    Może po serwisie będzie dobry....
    pozdr.
    gg: 6096145

Początki nałogu

Domyślnie

Heh, zdaje się, że coś kombinował z edycją opisu aukcji tuż przed wycofaniem, bo w zakończonych aukcjach widzę opcję "kup teraz" z ceną 1200 zeta. Może i ten obiektyw to "gorący kartofel" ale "Cena Czyni Cuda.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po prostu nie dostał dobrej ceny i anulował aukcję. Wkurza mnie zawsze takie zachowanie, bo nie jest zgodne z zasadami panującymi w serwisie aukcyjnym.Zawsze jest ryzyko dla sprzedajacego przy sprzedaży bez ceny minimalnej, ale takie aukcje cieszą się większym powodzeniem. Kazdy liczy na okazję.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Po prostu nie dostał dobrej ceny i anulował aukcję. Wkurza mnie zawsze takie zachowanie, bo nie jest zgodne z zasadami panującymi w serwisie aukcyjnym.Zawsze jest ryzyko dla sprzedajacego przy sprzedaży bez ceny minimalnej, ale takie aukcje cieszą się większym powodzeniem. Kazdy liczy na okazję.
    no jest wkurzajace ale co poradzic? chociaz mozna zrobic coś z automatu, bo jak ktos raz wycofa to ok, moze cos sie zdarzyc, ale jak robi 3 - 4 raz to juz cos tu nie gra i allegro automatycznie moglo by blokowac konto, na czas przedstawienia dowodow, np, kserokopii z serwisu
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów