Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 238

Wątek: [Eddie] - nowy jestem i się przedstawiam

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Karmazynowy przypływ

Rozwód z PSem jako remedium na nieudane zdjęcia lub ograniczenia podczas ich wykonywania. Pierwsze efekty prób robienia zdjęć, a nie cykania fotek.

Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Nad czym się tak zamyśliłą?
    Dobre.
    30d,tamron 28-75, sigma 70-300, 420EX

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak chcesz wziać rozwód z PS-em to musisz się jeszcze bardziej napracowac wraz zmodelką, żeby skóra była bardziej matowa (bardziej rozproszone swiatło, inny makijaż)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    Jak chcesz wziać rozwód z PS-em to musisz się jeszcze bardziej napracowac wraz zmodelką, żeby skóra była bardziej matowa (bardziej rozproszone swiatło, inny makijaż)
    A tak, z tego zdaję sobie sprawę - dzięki Będziemy walczyć dalej

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A to zdjecie powstalo calkiem spontanicznie, podczas wyglupow w trakcie robienia zdjec. Mi sie podoba

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Raczej wystrzegałbym się tego rodzaju ujęć - to co najbardziej rzuca się w oczy to nos i zmarszczona brew. Jedno i drugie wygląda w tym ujęciu nieciekawie. Poprzednie zdjęcie zdecydowanie lepsze.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki Robson.
    Nawet się zgodzę, ale tylko z nosem Tutaj faktycznie wyszedł mało korzystnie. Zdjęcie jednak było robione podczas wygłupów uskutecznianych przez Lubą, a ja polowałem na nią z kadrem

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fotograf kupil Nikona, ja z S2 przesiadlem sie na Olka E-500. Nikon ma na swoim forum "canonierke", Canonowi tez sie cos nalezy
    Prezentuje kilka portretow wykonanych nowym* nabytkiem, z ktorego zadowolony jestem niemilosiernie.

1)

Piekny, sloneczny dzien. Swiatlo odbite od sciany, ktora niechcacy zadzialala jak blenda

Obiektyw - Zuiko Digital 40-150

2)

Chłapowo, na skarpie. Mieliśmy fotografować przedburzowe niebo. Burza poszła bokiem, pokazując nam zaledwie kilka błyskawic na morzu, my natomiast zorganizowaliśmy sobie sesje, zupełnie bez przygotowania.

Obiektyw - Zuiko Digital 14-45

a.

b.

c.

3)

Po wakacjach, w lasku niedaleko domu. Słoneczne popołudnie. Tym razem staraliśmy się przygotować na miarę posiadanych możliwości i wiedzy.

Obiektyw - Zuiko Digital 40-150

a.

b.

*w zasadzie juz nie taki nowy, dwa miesiace na nim jezdze

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bardzo mi się podoba 1-nka, 2c i ta przygotowana 3-ka.
    Reszta jak dla mnie jest zdecydowania za..ostra. Niemniej wszystkie bardzo miłe dla oka zarówno ze zględu na robotę fotgraficzną jak i samą modelkę. Jeszcze w ostatnim zdjęciu wyszedł dość mocny zafarb na skórze-nie wiem czy to kwesti makijażu czy WB. Generalnie - tak jak się spodziewałem Olek trafil w bardzo dobre ręce I jeszcze jedno-nie wiem czy w sytemie Olympusa jest jakaś portretówka dająca bokeh i plastykę na poziomie Canonowskiego EF 85mm 1.8. Wydaje mi się, że prędzej czy później czeka Cię zakup takiego szkła

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tos mi teraz pojechal, Perqsista, wielkie dzieki
    Co prawda, wciaz jeszcze sie ucze i dlugo jeszcze uczyl sie bede, ale ciesze sie, ze sprzet mnie nie ogranicza

Do zdjec, ten zafarb to... opalenizna. WB szlo z automatu, po sprawdzeniu sie okazalo, ze temperatura siegnela 6200-6400K i musze powiedziec, ze bardzo mi sie spodobal ten efekt. Dlatego tez, podczas wywolywania RAWow, ustawienia dostosowywalem wlasnie do tego.

W E-systemie istnieje takie magiczne szkielko 50mm f2.0 makro (czyli 100mm). Cudowne, jesli chodzi o zastosowanie przy portretach, juz o nim marze

Jeszcze raz wielkie dzieki

Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów