-
Pełne uzależnienie
Szczerze ? Każda jedna z tych jest lepsza od kazdej którą pokazałeś w battle oczywiście IMHO. A 1ka szczególnie mi pasi
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
-
Coś już napisał
-
Początki nałogu
Zgadzam się w całej rozciagłości z kamil74. Chyba dawałes fory Fotografowi na baatle.... że nie wzuciłeś któregoś z w/w.
Co do 1-ki to chyba jedno z Twoich najlepszych zdjęć jakie oglądałem.
Bardzo mi się podoba także szum na fotce nr 3, przypomina analogowe ziarno.
Czy to wynik obróbki, czy po prostu S2IS tak ma?
-
Coś już napisał
Dzięki, Perqsista, za opinię 
Ziarno jest wynikiem pracy na ISO400. Zdjęcia robiłem w godzinach wczesnowieczornych, tak ok 18:00 i później. Postanowiłem zaryzykować maksymalną czułość, mimo że S2 przy gorszym świetle nie radzi sobie z tym zbyt dobrze. Tutaj jednak wyszło to nieźle. Na tyle, że postanowiłem nie odszumiać tych zdjęć, podobają mi się z tym ziarenkiem.
Z wyborem zdjęć na bitwę miałem straszny kociokwik. Z wyprawy na Powązki, z której pochodzą te zdjęcia, podobała mi się większość zdjęć i w ogóle nie mogłem się zdecydować. Tak więc eliminacje przeprowadzałem dość szybko, kierując się pierwszymi impulsami. Poza tym nie chciałem wrzucać zdjęć typowych dla fotografii cmentarnej, koniecznie czarno-białych i koniecznie ponurych. Tak więc kombinowałem w tę stronę, żeby było trochę nietypowo, trochę inaczej niż zawsze przy tego typu zdjęciach. Mam nadzieję, że mi się udało
-
Coś już napisał
Ostatnie trzy sztuki z warszawskich Powązek
1)
2)
3)
-
Początki nałogu
Z tych trzech to zdecydowanie najciekawszy klimat uchwyciłeś w 2-giej.
Wydaje mi sie, że jakbyś ją dość mocno przyciął od góry to by było lepiej. Jeszcze bardziej bym widział wersję hardcore z mocno przyciętą górą i prawą stroną (tak żeby zniknęła ta ściana z prawej). Wówczas mocne punkty kadru wypadały by akurat na symetrycznej zabawie z filarami po lewej.
Pierwsza fotka - przyzwoita dokumentacja. Trzecia to już pisałem na obiektywnych-IMO +ciekawe spojrzenie na "modela", +miły dla oka szum/ziarno -trochę przesadzone kontrasty.
Uprawnienia umieszczania postów