Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Canon EOS 50D + tamron 17-50. Ostrość obiektywu + kilka pytań.

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

digitgreg wniosłem tyle samo co ty, wyraziłem swoje zdanie na temat autora a ty wniosłeś swoje zdanie na temat mojej wypowiedzi, co oznacza że nie jestes wcale lepszy odemnie

michael_key
    słusznie zauważył, syf sie robi, bo ja rozumiem gdy na forum pojawia się temat w stylu , moja lampa nie synchronizuje sie z... bla bla bla, czy włączenie funkcji xxx wpływa na xxx, itp itd są to rzeczy które informują i wnoszą w nasze życie fotograficzne nowe możliwości i wiedze.
    Zaś temat w stylu , czy te zdjecia są ostre? co one wnoszą? to tak jakby autor wysłał mi zdjęcie swojej dziewczyny i spytał czy jest ładna... toć to pojęcie względne.
    A jeżeli 10 osób powie że zdjecia są nieostre a 10 że są ostre to w co uwierzy autor wątku? zrobimy mu sieczke z mógu czy poprostu oleje to i powie że ci co go krytykują nie znają sie na rzeczy... bezsensowna dyskusja na bezsensowny temat. chłopie idź robić zdjęcia po to masz aparat.
    Dlaczego taka moja reakcja? Gdy 7 lat temu miałem w ręku pierwszą cyfrówkę nie wiedziałem co to mydło i cała reszta rozwijałem sie robilem zdjęcia i cieszyłem się tym, i tak jest po dziś dzień chociaż pojęcia BF, FF , mydło itp nie są mi obce. Dziś każdy początkujący gość co kupuje sobie aparat wykonuje test na BF i FF chociaż i tka nie wiedzą jak to robić i spradzić, wykonują zdjęcie pytając o ostrosć chociaż i tak nie wiedzą jak powinno być dobrze. Dla mnie jest to bezsensowne niszczenie sobie hobby i marnowanie czasu.

Tyle odemnie peace !

Coś już napisał

Domyślnie

Z tą różnicą że ja proponowałem szukanie i czytanie

Bardzo ładnie
    Nie można tak od razu?

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

i myslisz ze właczy szukajke? a znajdzie ją tutaj? chyba w zbyt miodowym świecie żyjesz, gdyby mu się chcialo i umiałby to by poszukał, jednak temat sie rozszedł odnosnie tego CZY JEGO ZDJĘCIA SĄ OSTRE co go co innego obchodzi, on ma lustro i niewie co z nim zrobić. polecam pas przez szyję aparat na klatę i ruszaj na podbój nastolatek

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    i myslisz ze właczy szukajke? a znajdzie ją tutaj?
    Kto szuka, ten znajdzie... ;-)
    http://www.canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    "Kto szuka..."
    Pozdrówka!
    I tym optymistycznym akcentem możemy zakończyć off topic

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Tylko podpowiem, ze robiąc testy AF nie powinno się stosować lamy wbudowanej - z nią zdjęcia są sztuczne i mimo wszystko "niechcący" wyostrza kadr.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Za bardzo się podniecacie panowie, jak wam nie pasuje poziomem dział dla początkujących bo przeważnie jest niskich lotów merytorycznych to tu nie zaglądajcie.
    Canon robi ogólnie syf obecnie i każdy model ma wady wieku dziecięcego poza tym kupowanie obiektywów firm trzecich to mała loteria, dobrze więc że kolega wydając kupę kasy jakby nie patrzeć radzi się na macierzystym forum systemu C.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    jaysayaha są nieostre idz oddaj go do sklepu, powiedz ze na forum ci napisali ze jest nieostry i smierdzi.

czekam na temat, Czy dobrą długość paska dobrałem? jak myslicie czy czerwona torba jest mało męska?

Gdybym był moderatorem, to właśnie takich bym banował,przecież to jest kategoria dla początkujących , jesteś lepszy nie chcesz udzielać rad, to spływaj z tej kategorii.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kolego, po prostu rób zdjęcia i oceń czy Ci się podobają Przecież to Ty sam musisz ocenić czy są OK
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów