digitgreg wniosłem tyle samo co ty, wyraziłem swoje zdanie na temat autora a ty wniosłeś swoje zdanie na temat mojej wypowiedzi, co oznacza że nie jestes wcale lepszy odemnie
michael_key słusznie zauważył, syf sie robi, bo ja rozumiem gdy na forum pojawia się temat w stylu , moja lampa nie synchronizuje sie z... bla bla bla, czy włączenie funkcji xxx wpływa na xxx, itp itd są to rzeczy które informują i wnoszą w nasze życie fotograficzne nowe możliwości i wiedze.
Zaś temat w stylu , czy te zdjecia są ostre? co one wnoszą? to tak jakby autor wysłał mi zdjęcie swojej dziewczyny i spytał czy jest ładna... toć to pojęcie względne.
A jeżeli 10 osób powie że zdjecia są nieostre a 10 że są ostre to w co uwierzy autor wątku? zrobimy mu sieczke z mógu czy poprostu oleje to i powie że ci co go krytykują nie znają sie na rzeczy... bezsensowna dyskusja na bezsensowny temat. chłopie idź robić zdjęcia po to masz aparat.
Dlaczego taka moja reakcja? Gdy 7 lat temu miałem w ręku pierwszą cyfrówkę nie wiedziałem co to mydło i cała reszta rozwijałem sie robilem zdjęcia i cieszyłem się tym, i tak jest po dziś dzień chociaż pojęcia BF, FF , mydło itp nie są mi obce. Dziś każdy początkujący gość co kupuje sobie aparat wykonuje test na BF i FF chociaż i tka nie wiedzą jak to robić i spradzić, wykonują zdjęcie pytając o ostrosć chociaż i tak nie wiedzą jak powinno być dobrze. Dla mnie jest to bezsensowne niszczenie sobie hobby i marnowanie czasu.
Tyle odemnie peace !