Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Żywotność migawki 5DmkII

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Geminitrl

Domyślnie Żywotność migawki 5DmkII

Jak w tytule, interesuje mnie konkretnie ile pracują/pracowały wasze aparaty (5DmkII) bez awarii migawki ?
    Mówi się o żywotności podawanej przez producenta 150tys zdjęć. Chciałem się przekonać jak to jest w rzeczywistości. Jest pare miejsc gdzie coś juz o tym napisano.
    Ja proszę konkretnie bez większych rozwodów napiszcie po prostu np; 20 000.

Pozdrawiam
    Łukasz

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Zywotnosc migawki podawana przez producenta to ilosc klapniec jaka obejmuje GWARANCJA i jesli migawka nie przekroczy tej liczby to jest wymieniana w ramach gwarancji.

Kazda liczba ponizej 150 000 jest wiec bez znaczenia, bo i tak Ci ja wtedy wymienia.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Domyślnie

ale tylko w czasie trwania gwarancji tj. canon polska - 1 rok
    nie dotyczy serii 1
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    ale tylko w czasie trwania gwarancji tj. canon polska - 1 rok
    nie dotyczy serii 1
    jeśli nie przekroczy 150k przebiegu to wymienią za free także po 2 czy 4 latach
    - nie jest potrzebna ani gwarancja ani dowód zakupu

...u mnie już 8k - wciąż działa

Coś już napisał

Domyślnie

Mialem dwa canony 5dmkII jeden nastukał 70tys. drugi 90tys zanim poszły w inne ręce..

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

45k i niech działa jak najdłużej :smile:
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    jeśli nie przekroczy 150k przebiegu to wymienią za free także po 2 czy 4 latach
    - nie jest potrzebna ani gwarancja ani dowód zakupu

...u mnie już 8k - wciąż działa

Proszę o informację czy darmowa wymiana migawki przed gwarantowanym przebiegiem dotyczy również modelu 50D. Mój niestety jest już po gwarancji, przebieg sprawdzony programem EosInfo to raptem 15300 klapnięć a dziś podczas sesji dwukrotnie wyskoczył mi błąd ERR30 i obawaim się, że migawak wkrótce zakończy swój żywot. No chyba, że błąd ten pojawia się również w przypadku problemów z innymi elementami tylko powiązanymi z migawką
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Domyślnie

O proszę, tutaj jest coś o co mi chodziło:
    http://www.olegkikin.com/shutterlife/

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tylko zobacz jakie tam głupoty ludzie wypisują, np. poz. 100 - 2 127 023 klapnięć. To jest chyba rekordzista ale inni tez piszą o 700 000 czy 800 000 klapnięć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mowa o 5D (nie mkII) A z kolei dla 5d mkII wychodzi, że najczęściej migawka pada po 19tys.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 14-08-2010 o 23:11 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Niestety jeśli ktoś wchodzi na taką strone to często ma problem z migawką i przy okazji zostawia na niej swój wynik. Znałem ten adres przed założeniem tego tematu i dane które tam są zapewne nie obrazują rzeczywistości. Podobnie tu na forum, ludzie nie majacy z migawką problemów po prostu nie zajrzą do tego posta. Ja mimo wszystko chciałem zrobić małą sondę. A jak narazie to tylko wywody a nie to o co prosilem, najzwyklejszą liczbę

Pozdrawiam
    Łukasz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów