Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Pojawił się jednak kolejny problem. Oczywiście to problem na moim etapie nauki Kiedy ustawiłem 1 centralny punkt AF wszystko jest pieknie do czasu, gdy chcę faktycznie złapać coś co jest "najbliżej". Jeśli jednak chciałbym złapać ostrość na coś co jest np obok punktu bardziej wysuniętego mnie - nie daje rady. Zrobiłem test. Ustawiłem 3 poduszki na łóżku - jedna za drugą. Po prawej od nich w odległości ok 30 cm ustawiłem tylko 1 poduszkę. Kiedy chcę właśnie tą 1 złapać aparat stara się uchwycić na niej ostrośc ale mu nie wychodzi. Może lepiej zabrzmi jak napisze, że MI nie wychodzi. W czym tkwi błąd ? Będe coś tu walczył ale gdybyś przeczytał tego posta zanim ja wywalczę to proszę napisz co źle robię.
PS. Właśnie przy okazji wertuję "Portrety - Michaela Freemana" i przyznam, że jak dla początkującego to bardzo ciekawa kniga. Nie wiem na ile przydałaby się komuś zaawansowanemu ale jak dla mnie bomba. Zasysam wiedzę teoretyczną ile się tylko da a że jestem na urlopie to praktykuje na córce całymi dniami